Bronza za kuglaše u Svetskom kupu 1

Kuglaši klub Beograd osvojio je treće mesto u Svetskom kupu u Bozenu u Italiji pošto su u meču za bronzu  sa 6:2 u igračkim penima i sa 138 čunjeva razlike  savladali mađarski Segedin, koji je lane osvojio prestižnu Ligu šampiona.

Beogradu je ovo bilo četvrto uzastopno učešće među četiri ekipe koje odlučuju o medaljama u najprestižnijem takmičenju za klubove, Svetskom kupu. Prošle godine su bili drugi, što je najveći uspeh srpskog muškog kuglanja u istoriji u ovom takmičenju. Treća mesta osvajali su 2016, 2014, i 2009, dok su četvrti bili 2013, navodi se u saopštenju

Beograd je u polufinalu sa 6:2 izgubio od slovačkog Sporta iz Podbrezove. Trećim mestom plasirao se i za ovogodišnju Ligu šampiona.

– Ovo je još jedan veliki uspeh  i čestitam igračima na izuzetnoj borbenosti i svemu što su pružili u Bozenu – istakao je Vojko Pavlović, trener Beograda.

– Ostaje žal što nismo igrali finale kao prošle godine. Bilo je mnogo motiva da se revanširamo nemačkom Rot vajsu. Ovaj tim Beograda ima kvalitete i za zlato, ali  nam je malo i sportska sreća okrenula leđa u polufinalu protiv slovačkog Sporta. Dokazali smo da zasluženo pripadamo „velikoj četvorci“ svetskog kuglanja.

Titulu u muškom Svetskom kupu odbranio je nemački Rot vajs savladavši u finalu slovački Sport iz Podbrezove sa 6:2. Slovacima su poene doneli srpski internacionalac Daniel Tepša i slovački reprezentitavac Pašjak, dok je Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac, najbolji kuglaš sveta izgubio iako je sa 651 čunje bio igrač utakmice. Pobedio ga je gastarbajter u redovima Rot vajsa, Slovenac sa makedonskim pasošem Boris Benedik sa 3:1 u setovima, ali je imao manje čunjeva (649).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari