Brza klizačica Sofija iz Niša oborila dva rekorda i zauzela treće mesto u Italiji 1Foto: Privatna arhiva

Sofija Rodić (12), brza klizačica iz Niša, opet je postigla veliki uspeh jer je na takmičenju u Italiji uspela da obori dva rekorda i izbori treće mesto u ukupnom plasmanu.

„Na takmičenju pod nazivom „Alta Valtellina Trophy 30th“ u italijanskom gradu Bormio učestvovalo je  više od 300 najboljih takmičara iz cele Evrope, Holandije, Italije, Belgije, Francuske, Mađarske, Nemačke, Austrije, Česke, Slovenije, Hrvatske, Litvanije, Ukrajine, Švedske i  Norveške. Nastupili su i brzi klizači iz Južne Koreje, jedni od najboljih na svetu“, priča Sofijin otac Petar Rodić.

On dodaje da je ovo najjače takmičenje na kome je Sofija do sada učestvovala.

„Samo u njenoj kategoriji bilo je 30 klizača. Sam odlazak u Bormio bio je izuzetno težak, ali i ovog puta Sofija je otišla spremna, što je i pokazala. Oborila je dva rekorda, a u ukupnom plasmanu uspela je izbori treće mesto. Sada je Sofijino klizanje od dve sekunde na 500 metara najbolje vreme u celoj Evropi, a na 777 metara zauzima treće mesto“, kaže otac.

Brza klizačica Sofija iz Niša oborila dva rekorda i zauzela treće mesto u Italiji 2
Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, na ovom jubilarnom 30. takmičenju u Bormiju, Sofiji je nedostajalo 0,2 stotinke da dostigne rekord postavljen u D kategoriji na 500 metara.

On se zahvalio opštini Medijana i kafeu „Vespa bar“ koji su svojim donacijama omogućili da se pokrije deo troškova Sofijinog odlaska na ovo takmičenje.

Iako nema uslova za treninge pošto u Nišu ne postoji ledena dvorana, mala klizačica Sofija već je osvojila više desetina nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari