Posle neradne nedelje na Vimbldonu kiša je juče, baš kao i u subotu, prekinula mečeve na svim terenima Ol Inglend klaba, a od srpskih tenisera jedino je Ana Ivanović uspela da završi meč trećeg kola protiv Aravan Rezai (6:3, 6:2) i plasira se u osminu finala. Prvi set protiv Francuskinje Ivanovićeva je dobila još u subotu popodne, posle brejka u drugom gemu srpska teniserka je sačuvala prednost, a onda je zbog kiše meč prekinut na startu drugog seta.

Posle neradne nedelje na Vimbldonu kiša je juče, baš kao i u subotu, prekinula mečeve na svim terenima Ol Inglend klaba, a od srpskih tenisera jedino je Ana Ivanović uspela da završi meč trećeg kola protiv Aravan Rezai (6:3, 6:2) i plasira se u osminu finala. Prvi set protiv Francuskinje Ivanovićeva je dobila još u subotu popodne, posle brejka u drugom gemu srpska teniserka je sačuvala prednost, a onda je zbog kiše meč prekinut na startu drugog seta. Bez većih problema Ivanovićeva, koja je postavljena za šestog nosioca, ponovila je juče svoj najbolji rezultat na Vimbldonu, a za mesto u četvrtfinalu igraće protiv Ruskinje Nađe Petrove.
Na višednevnom odmoru od tenisa su gotovo svi teniseri iz Srbije. Novak Đoković je trenutno jedini srpski teniser koji još uvek nije uspeo da uđe među 16 najboljih na engleskom grend slemu, iako je u trećem kolu još u subotu trebalo da igra protiv Nemca Nikolasa Kifera. Za razliku od njega, Rodžer Federer je već u četvrtfinalu i to zahvaljujući odustajanju Tomija Hasa. Švajcarac će se odmarati još nekoliko dana, a naredni njegov protivnik lako bi mogao da bude Janko Tipsarević, koji je juče trebalo da igra protiv Španca Huana Karlosa Ferera. U planu da juče odigra meč osmine finala protiv Marion Bartoli bila je i Jelena Janković. Trenutno teško je poverovati da će se finale Vimbldona igrati za vikend, jer još uvek nije odigrana polovina mečeva trećeg kola u muškoj konkurenciji. Meteorolozi kažu da će prvi sunčan dan u Londonu biti tek petak, dotad sunčevi zraci će se samo na kratko probijati kroz guste oblake kiše, koja bi u sredu i četvrtak mogla da preraste u pljusak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari