Partizanov ofanzivni stil biće ove subote na najvećem iskušenju od starta sezone. Posle duela sa ekipama koje vole da se nadigravaju i otvaraju, crno-beli idu u goste Čukaričkom, tipičnom predstavniku naše verzije defanzivnog, da ne kažemo dekadentnog fudbala, čija je igra na gol manje favorizovanu Zvezdu koštala remija u prošlom kolu.

Partizanov ofanzivni stil biće ove subote na najvećem iskušenju od starta sezone. Posle duela sa ekipama koje vole da se nadigravaju i otvaraju, crno-beli idu u goste Čukaričkom, tipičnom predstavniku naše verzije defanzivnog, da ne kažemo dekadentnog fudbala, čija je igra na gol manje favorizovanu Zvezdu koštala remija u prošlom kolu. I pored toga, zahuktali „parni valjak“ želi sva tri boda sa Banovog brda.
– I ovoga puta idemo na pobedu. Ali sa svešću da imamo posla sa odličnom ekipom, čija je najveća snaga u čvrstom i kompaktnom defanzivnom bloku. U takvoj situaciji naša igra mora biti vrlo brza i jednostavna, tako postavljena da u svakom trenutku budemo spremni iskoristiti domaćinove slabosti. Samo ako budemo na visini zadatka možemo osvojiti sva tri boda – smatra strateg kluba iz Humske Miroslav Đukić, koji na ovom meču neće moći da računa na rovitog Maletića, dok su nastupi rovitih Sikimića, Žuke i Moreire pod znakom pitanja.

ĐUKIĆ: Zaista smo dobri

Remi bez golova makedonskog Rabotničkog i Zrinjskog, koji je i pored 11 primljenih golova u dvomeču sa Partizanom stigao do drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA, dodatno je rastužio crno-bele zbog izbacivanja iz Evrope.

– Izgleda da Zrinjski nije tako loša ekipa kao što smo mislili. Biće i da smo mi zaista dobri, kada smo im dali toliko golova, a Rabotnički nijedan – konstatuje Đukić.

Umesto poslednjeg sa spiska igrača koji su tek izašli iz povreda, priliku na poziciji centralnog veznog dobiće Đorđe Lazić, koji se kao plejmejker nadavao pogodaka u Mladosti iz Lučana, ali je zbog jake konkurencije u Partizanu prošlog proleća najviše vremena proveo na levom krilu.

Marinkovići na pozajmici

Crno-beli ostaju bez braće Marinković. Kako su obojica u drugom planu kod trenera Đukića, Nebojša i Nenad dobili su dozvolu kluba da nađu sredinu u kojoj će igrati. Za početak, kao pozajmljeni fudbaleri. Dvadesetjednogodišnji organizator igre Nebojša (78 nastupa za prvi tim, 28 golova) ustupljen je juče na godinu dana grčkom Iraklisu, dok će dve godine mlađi polušpic Nenad (37, 4) narednih 10 meseci najverovatnije provesti u Spartaku iz Moskve (druga opcija je naš Banat). Oba bivša omladinska reprezentativca i nekada dva najveća talenta u svojim generacijama izdejstvovala su takođe i klauzule po kojima pomenuti klubovi posle isteka pozajmica imaju pravo na otkup njihovih važećih ugovora sa Partizanom.

– Čukarički je nekoliko sezona važio za ekipu kojoj je najteže dati gol u Prvoj ligi. U poslednjem meču koji sam u dresu Mladosti igrao protiv Čukaričkog ni ja ni saigrači nismo uspeli da otvorimo „brđane“, koji su nas u poslednjem minutu iskontrirali i uzeli sve bodove. Verujem da će se i Partizanu suprotstaviti na isti način. Kao i da ćemo naći načina da probijemo taj „bunker“ – oprezni je optimista Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari