Bržom loptom na "bunker" 1Foto: STARSPORT

Neiskorišćene šanse i minimalni poraz na početku prvenstva, prošlog vikenda, poljuljali su samopouzdanje Partizanove ekipe uoči prvog sučeljavanja sa Trakaijem u drugom krugu kvalifikacija za Ligu Evrope…

… međutim u Humskoj veruju da bi kvalitetna rola i pozitivan rezultat u večerašnjem meču pred njihovim navijačima skinuo i njima i „grobarima“ teret sa srca u nastavku sezone.

– Smatram da imamo dobar tim, ekipa ne igra uopšte loše… Nismo bili efikasni u zadnjim metrima na tom gostovanju u Surdulici, ali mislim da ekipa pokazuje kvalitet, ima posed, dobru reakciju na izgubljene lopte… Protivnik nam ne stvara šanse, dali su nam gol iz dva šuta i čim Partizan ne pobedi sve se predimenzionira – tvrdi trener Miroslav Đukić, kojem se opet traži ostavka sa tribina.

Poput „dželata“ Radnika i tim iz Litvanije ne baca sve karte u ofanzivu.

– Ako „otvorite“ protivnika na vreme, sve izgleda drugačije. Ako budemo na vreme to uspeli, onda će se i on više „otvoriti“ i time nam napraviti više prostora… Cirkulacija lopte mora da ide znatno brže, moramo da probijamo po bokovima, da imamo više šuteva… Zna se kako se probijaju tako zatvorene odbrane. Moramo da budemo jednostavniji, konkretniji, ne gubimo lopte u sredini i završavamo kontre. Na tome bi trebalo da insistiramo. Čekaju nas zatvorene odbrane, „zgusnuti’ protivnici na sve strane. Moramo da nađemo načina da ih probijamo – locira jedan od ključnih problema strateg crno-belih pred meč sa rivalom malo poznatim van granica ove baltičke zemlje.

– Tačno je da mnogi nisu čuli za njih, ali to ne znači da su oni loša ekipa. Svi igraju na ozbiljnom nivou i tako moramo da ih shvatimo. To što su izbacili nešto poznatiji Irtiš nam je dobra lekcija. Trener im je Španac i hoće da „igra“, imaju dobar „izlazak“ iz defanzive i brz kontranapad… – ne dopušta opuštanje Đukić.

– Učinićemo sve da kod kuće ostvarimo dobar rezultat. Dvomeč ima 180 minuta i treba biti spreman u glavi da napravimo dobar rezultat, ali ne bi trebalo očekivati da će biti lako – oprezan i optimističan je šef stručnog štaba prošlosezonskog učesnika šesnaestine finala istog takmičenja.

Ožegović komplikuje napad

Ognjen Ožegović nije stigao da se oporavi od potresa mozga u utakmici od pre pet dana, što će konkurenciju u napadu svesti na Rikarda Gomeša. Kako je novajlija Nemanja Nikolić od ranije van stroja zbog povrede, a mladi Đorđe Jovanović nije ni licenciran za ovaj dvomeč stručni štab na raspolaganju ima samo jednog klasičnog centarfora, ovog leta dovedenog iz Portugala. Peh je i nova povreda prekaljenog krilnog veziste Zorana Tošića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari