Budućnost će tražiti da se poništi finale plej-ofa ABA lige

Ostavite komentar


  1. Kada bi predstavici Podgoričkog kuba jednom rečenicom pomenuli ponašanje svoji navijača u Podgorici tokom mečeva sa Zvezdom i Partizanom i samokritički se poneli ja bih ih podržao. Tražiti krivca samo na jednoj strani je suludo. Nikako ne mgu opravdati ponašanje navijača a posebno rukovodstva Zvezde na poslednjoj utakmici. Iz mog ugla a zbog problema koji su se dešavali na svim utakmicama tokom plej of-a, možda treba kazniti oba kluba kako novčano tako i poništavanjem rezulatata svih utakmica a poraženim ekipama u polufinalu omogućiti da se odigra novo finale bez ova dva kluba. U narednoj sezoni dozvoliti Zvezdi i Budućnosti samo sa tribinama gde je prazno prvih pet redova u sali.

  2. Zastrašivanja je bilo na obe strane, sredite prvo svoje dvorište pa onda o tuđem. Ovako ste samo licemeri. Koji gađaju loptom kamermane. A košarci da ne pričamo, klub dođe do finala i padne sa – 43. Nije to od straha, to je od lošeg treninga.

    1. da, to je crnogorsko vidjenje demokratije u Srbiji. Cenzura.. Cela redakcija je mesovito crnogorsko hercegovacka.

  3. Dešavanja oko terena, ponašanje navijača i uprave oba kluba su velika sramota za sport. Iz tog razloga oba kluba treba strogo kazniti i izbaciti iz takmičenja!

  4. Kosarka je postala sport mrznje i nasilja. I jedne i druge treba izbaciti iz takmicenja. Odvratno i primitivno.

  5. Jel se to odnosi i na vaše domaćinstvo u finalnoj seriji ? Gde u prvoj utakmici samo što nisu linčovani igrači, stručni štab i rukovodstvo KK Crvena Zvezda ? Kada je navijač vašeg kluba Amar Nuhodžić došao do pola parketa i pljuvao igrače Crvene Zvezdem, lopta bačena u publiku da se gađa Majkl Odzo, rukovodstvo kluba gađano šafovima. Kada su početkom druge četvrtine vaši navijači napali klupu Crvene Zvzezde, gađali novčićima i upaljačima. A tokom celog meča sa tribina skandirano „ubij cigana“. Tačno je, finalna serija je trebala tada da se prekine i Zvezda proglasi šapionom ABA lige.

  6. Ko gubi, ima pravo da se ljuti, pride, s ovog prostora niko nije imun na poraze i pobede, pa tako ni propratnih radnji koje krase sportsku strast. Štaviše, bivša država je počela da se urušava sa sličnog mesta.
    Liga je pokrenuta s ciljem da se održi visok nivo košarke bez obzira na početnu skepsu.
    U dosadašnjem stažu ona je opravdala očekivanja, mada košarka sa ovih prostora zaslužuje dva mesta u elitnom evropskom takmičenju, a upravo tu počinju i završavaju, pre svega finansijski problemi, mada ni vlasnički nisu zanemarivi. Kada se pridoda dvovlašće u organizaciji reprezentativnih i klupskih takmičenja, dobija se kompletna slika nevolja s kojom se suočava regionalna, odnosno evropska košarka.
    U takvim uslovima nacionalizam i propratne manifestacije su potisnuti na četvrto mesto, što svakako predstavlja pomak.
    Eto, ne pomenuh ni NBA u kojoj nastupa polovina ovdašnjih košarkaša, mada, za uzor, u njoj nema finansijskih, pa ni organizacionih problema.

  7. swe je pocelo u trecoj utakmici u moraci…..zasto nisu pljuvali pesica i gadjali klupu barselone?i on je srbin…

  8. Dok su u Podgorici bili idealni uslovi jer tamo igrace nisu pljuvali huligani nego sin ministra policije i ostali vidjeniji Crnogorci. Izgubili sa 100 razlike a hteli bi da pobede… to trunke obraza nema a nikada ga nije ni imalo jer je to ista ona ekipa koja je u ime Crne Gore priznala juznu srpsku pokrajinu kao nezavisnu drzavu… poslednja drzava na svijet koja je to trebalo da ucini.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.