Budućnost kluba na talonu 1Foto: STARSPORT

Posao Sava Miloševića je da „ubode“ idealnih 11, dobitnu taktiku i savršen tajming izmena u prvih sat i po plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, da „napujda“ svoje izabranike na Molde ali im ne dozvoli da „pregore“ od velike želje, međutim na plećima trenera Partizana je i teret klupskih dugovanja.

Toliko golemih da bi eventualni neuspeh ovog (21.00) i sledećeg četvrtka doveo „parni valjak“ na rub finansijske katastrofe.

– Čekaju nas dve utakmice koje mogu da odrede sudbinu Partizana u narednom periodu. Pa opet, bez obzira na ishod, život će morati da se nastavi… – jasno je doskorašnjem potpredsedniku Fudbalskog saveza Srbije.

Ni on ni njegovi puleni nisu krivi što je tako, ali istina je da će se ljudi o njihovim ovosezonskim delima najviše izjašnjavati na osnovu učinka protiv Norvežana.

– Ova ekipa je uradila mnogo dobrih stvari u prethodnih pet meseci, a može lako da se desi da joj se sudi na osnovu ovog dvomeča. Zbog toga su ove utakmice komplikovane – ne krije bivši golgeter Partizana, s dugim stažom u nekim od najjačih nacionalnih šampionata Starog kontinenta.

Uprkos svemu tome, Milošević najavljuje fudbalski fajt do „istrebljenja“.

– Uradili smo do sada mnogo, formirali smo odličan tim i sa njim možemo mnogo. Napašćemo, to je definitivno, samo moramo da budemo oprezni iza lopte. Probaćemo tokom celog meča da držimo pritisak, ali moramo da budemo obazrivi, jer je Molde najopasniji u kontri, čim oduzme loptu, šalje je špicevima. Da budemo agresivni – da. Da pravimo na njih pritisak – da. Ali i strpljenje, da ne gubimo glavu – glasno razmišlja strateg tima, koji je sve očarao igrom i ubedljivom pobedom u prvom duelu sa Malatijasporom, a onda sve razočarao izdanjem u revanšu sa prosečnim turskim rivalom.

– Turci su individualno jači, imaju više igrača koji mogu da naprave problem, ali ne robuju mnogo organizaciji na terenu. Ima i Molde nekoliko nosilaca igre, oko kojih se sve vrti, međutim, glavna karakteristika su im homogenost, taktička disciplina, neke stvari rade šablonski, toliko su uigrani – poredi Savo, čija je najveća glavobolja stanje povređenog štopera i iskusnog komandanta zadnje linije Bojana Ostojića.

– Komplikovana je situacija. Videćemo nakon poslednjeg treninga da li će biti spreman. Imamo još neke igrače koji nisu 100 odsto spremni, a potrebno nam je da sutra ponovimo trku, dobru agresiju, disciplinu, koncentraciju kao protiv Malatije. Potrebni su nam potpuno spremni igrači, fizički i psihički – objašnjava strateg srpskog predstavnika, u čijem delu protokola će biti i ime tek dovedenog Izraelca Bibrasa Natha, mada je pitanje koliko bi bilo rizično početi duel sa nekim ko još nije „osetio“ kolege iz vezne linije.

Nažalost Stojkovića, Tošića, Zdjelara, Sume, Miletića… neće im biti prvi put da igraju bez podrške pravih navijača.

– Mi smo već navikli da igramo bez publike i tu smo možda u prednosti u odnosu na svaku drugu ekipu u Evropi. S druge strane, Molde je protiv Arisa pokazao da je podložan pritisku, pomoć publike je mogla da bude ogromna. Tu smo verovatno izgubili ovom kaznom UEFA. Izgubili smo i nekoliko stotina hiljada evra. Potrudićemo se da mi na terenu ne zavisimo ni od čega, ali da je glupost i da radimo u korist svoje štete, tu nema dileme – naglasio je Milošević, a navijači priželjkuju reprizu jednostavnog, brzog i konkretnog fudbala sa evropske premijere ovog leta.

Molde nije Malatijaspor, pa da ne kazni „proklizavanja“, što je na svojoj koži osetio naš Čukarički u drugom krugu trke za LE.

Strahinja Pavlović: Utakmica sezone

– Čeka nas najbitnija utakmica u sezoni. Bilo bi mnogo dobro za mene kao mladog igrača da uđemo u Ligu Evrope i tako imamo još najmanje šest evropskih utakmica. Nadam se da ćemo sačuvati mrežu u Beogradu – kaže osamnaestogodišnji štoper Partizana, uz dodatak „Bilo bi super da Ostojić može da igra“, jer s njim čini stalni tandem centralnih defanzivaca.

Posle ovog dvomeča Pavlović ide u Rim, da potpiše ugovor sa Lacijom, koji ga ostavlja na jednosezonskoj pozajmici u Humskoj, ali Strahinja tvrdi da još ne misli o Seriji A, a maksimalnu koncentraciju očekuje i od saigrača.

– Napravili smo kiks u Kruševcu kada nismo dovoljno ozbiljno shvatili utakmicu. Jako je bitno da budemo sto odsto fokusirani, jer tada možemo svakog da pobedimo i to je naša velika prednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari