Budućnost potvrdila: Džikić po drugi put napustio Podgoricu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Jeste osvojila domaći šampionat, međutim, Budućnost ove sezone nije bila dovoljno veliki faktor u ABA ligi. Istovremeno, prema pisanju Vijesti, u svlačionici nije vladala harmonična atmosfera što je doprinelo da se Podgoričani i definitivno, po drugi put rastanu sa Aleksandrom Džikićem.

Klub je potvrdio pisanje medija od pre nekoliko dana, da su se dve strane  razišle i da su Podgoričani u potrazi za novim rešenjem na klupi.

Jednostavno. Budućnost nije produžila ugovor sa srpskim stručnjakom, koji joj je podario poslednju jedinu regionalnu titulu.

Džikić je prošlog leta potisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom produženja na još godinu dana, ali ona nije iskorišćena.

Budućnost neće morati da plaća nikakve penale zbog razlaska sa Džikićem.

On je tako po drugi put napustio Podgoricu u ulozi šefa struke. Navijači ga pamte po tituli u ABA ligi 2018. godine, nakon trijumfa u serijalu sa Crvenom zvezdom, i jednogodišnjem iskustvu igranja u Evroligi.

Džikića, pak, ove sezone, nije „spasila“ ni dupla kruna u crnogorskim okvirima.

Čini se da nije bila napravljena dobra i perspektivna selekcija ekipe, kao ni da igra, ali i ambijent u timu nisu bili na visokom nivou.

Takođe, Budućnost je u velikoj meri patila tokom seozne zbog brojnih povreda nosilaca igre, kao i preležanog kovida.

Ove sezone, Podgoričani su poraženi u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige od Partizana sa 2:1, ali je u masjtorici Budućnost pretrpela debakl od crno-belih u dvorani Aleksandar Nikolić, 101:77.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari