Bura u Dalmaciji 1Foto: Starsport

Nekada je bio derbi stare Jugoslavije, a danas se samo povremeno nazire u obrisima. Subotnji duel između Zadra i Partizana u Dalmaciji upravo bi mogao da bude jedan od njihovih neizvesnijih u poslednje vreme, s obzirom na formu ekipa.

Mega, takođe u subotu, dočekuje neugodni Mornar, FMP je još u petak uveče odigrao svoj meč u Skoplju protiv MZT, dok Zvezda u ponedeljak igra protiv Karpoš Sokolija u Beogradu završni meč 10. kola ABA lige

Zadar će na poslednjem brejku u Baru protiv Mornara i ubačenih 110 graditi svoj optimizam pred subotnji duel sa Partizanom, koji je u seriji od tri izgubljena meča u regionalnom takmičenju. Dalmatinci u regionalnom takmičenju imaju znatno bolji međusobni skor (9:2), što samo ilustruje težinu izazova crno-belih u nameri da prevaziđu, pre svega, igračku, ali i rezultatsku krizu. Posao im može biti dodatno otežan pošto je nastup kapitena Veličkovića neizvestan. Ukoliko najiskusniji igrač Partizana ne bude zaigrao u Zadru centarska linija bi ostala sa samo trojicom igrača – centrima: Lukovićem i Koprivicom, odnosno krilnim centrom Birčevićem.

– Sećam se da sam samo jednom u Zadru pobedio i to u „Jazinama“, gde je mnogo teži teren nego u Višnjiku, ali nas sigurno čeka vruće gostovanje i teška utakmica – ubeđen je Veličković.

Zadar u sastavu ima velikog talenta Lovra Mazalina, koji je na pozajmici iz Cedevite, povratnika Ivana Ramljaka, međutim, već drugu sezonu zaredom snagu posebno crpi iz centarskog tandema Barać-Marinković. Srpski centar, ponikao u Zvezdi, sa iskustvom nastupa i za Partizan, apsolutni je lider i najbolji strelac tima.

– Marinković igra odlično, ali nije jedini. Zadar ima još dobrih igrača i kao što se oni ne spremaju za naše pojedince, tako se i mi pripremamo za ceo njihov tim, za one koje Marinkovića čine boljim. Teška utakmica, u momentu u kom smo poljuljani, ali pravi ispit za nas da se vratimo u stari ritam – poručio je kapiten crno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari