Samo nebo zna kako, ali Vimbldon je uspeo da samo sa danom zakašnjenja stigne do ženskih polufinala i muških četvrtfinala. Što znači do četiri najbolje dame i osam najboljih momaka. Trenutka, za nas izuzetno značajnog i lepog, budući da među njima blešte i dva naša imena – Ane Ivanović i Novaka Đokovića.

Samo nebo zna kako, ali Vimbldon je uspeo da samo sa danom zakašnjenja stigne do ženskih polufinala i muških četvrtfinala. Što znači do četiri najbolje dame i osam najboljih momaka. Trenutka, za nas izuzetno značajnog i lepog, budući da među njima blešte i dva naša imena – Ane Ivanović i Novaka Đokovića. Stigavši dotle, a možda će otići i do samog vrha, ovo dvoje briljantnih tenisera i divnih mladih ljudi su ne samo individualno postigli do sada najbolje rezultate na ovom šampionatu, već su i ime Srbije upisali u supersile svetskog tenisa. I to na pravi način – svojom vrhunskom igrom, borbenošću i izuzetnim ponašanjem na terenu i van njega. I, istovremeno, što takođe treba reći, bili najbolji ambasadori mladih Srbije – predstavivši njihov nezavistan i smeo duh, znanje, originalnost, otvorenost, smelost.
Danas se Nole takmičio da ode korak dalje. Da se izbori za mesto u polufinalu i to u duelu sa njegovim drugarom iz juniorskih dana Kipraninom Markusom Bagdatisom. Ali ne samo sa njim, već i sa čitavom hordom njegovih navijača. Jer jutros vam nije bio potreban program da bi ste znali gde igra Bagdatis, dovoljno je bilo slediti samo buku i navijanje, koja je pre ličila da dolazi sa fudbalskog nego teniskog stadiona. Međutim, ne može se reći da im nisu parirali navijači Noleta, koji nisu bili tako grupisani i organizovani kao Markosovi, ali zato ništa manje glasni. Stadionom se orilo Nole, Nole od naših i Novak, Novak od britanskih navijača. U ovoj egzibiciji vrhunskog, uzbudljivog i snažnog tenisa koji su prikazala oba igrača, Nole je u prva dva seta pokazao veću agresivnost, preciznost i klasu, nadigravši Bagdatisa. Iako je mogao da ih okonča i brže, on je prva dva seta dobio u taj-brejku- za koji je očito postao ekspert. I kada je izgledalo da će treći set biti puka formalnost, posebno nakon ranog brejka, Nole je naglo izgubio koncentraciju i dozvolio Bagdatisu da ga osvoji, pa čak i da izjednači meč na 2:2 u setovima. I dok vam ovo pišem u toku je peti set i pitanje je, naravno, da li će Đoković imati dovoljno snage, strpljenja i koncentracije, posebno nakon jučerašnjeg maratonskog meča protiv Hjuita, da dobije ovaj završni set i tako uđe u polufinale, gde mu je doista i mesto. U svakom slučaju agonija i neizvesnost još uvek traju!
Što se tiče Ane, njoj danas u polufinalu neće biti lako, jer će se boriti sa trostrukom vimbldonskom šampionkom Venus Vilijams. Iako je zbog povreda i dugog odsustva sa terena trenutno tek 31. na svetu, a na šampionatu rangirana kao 23. nosilac, Venus je pokazala da je trava njena omiljena podloga i da je u izvanrednoj formi. To je posebno bilo vidljivo u mečevima protiv Šarapove i Kuznjecove, koje je lako i ubedljivo pobedila. No, Ana je i pored daleko manjeg iskustva, veliki talenat i uporni borac i ukoliko ne bude impresionirana događajem i mestom, budući da se meč igra na Centralnom terenu, sve je moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari