Čanak: Na stranu kalkulacije 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ove subote u Ljubljani igraju meč 20. kola ABA lige, s željom da se domaćinu Olimpije revanširaju za poraz u prethodnom međusobnom duelu i zadrže teoretske šanse za preticanje Mornara na mestu koje vodi u plej-of.

Polovinom novembra prošle godine slovenački tim je pobedio crno-bele u Beogradu (78:77) i to je sigurno jedan od dva-tri ključna kiksa, zbog kojih se ekipa iz Humske teško može u Top 4. Naime, četvrtoplasirani Barani imaju dve pobede više od srpskog kluba (10-9) i bolji međusobni skor.

– Još tri kola ostala su do kraja lige, mi ćemo pokušati da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo i da uradimo sve što je do nas. Kalkulacije nas ne zanimaju, Partizan mora u svakoj utakmici da ide na pobedu. Tako će biti i u subotu – tvrdi trener Partizana Nenad Čanak.

Slično treneru razmišlja i bek crno – beli Vanja Marinković, koji je kao i ceo tim igrao promenljivo ove sezone.

– Imamo obavezu pre svega prema dresu koji nosimo i prema sebi samima da u Ljubljani odigramo najbolje što možemo. Prva utakmica u Beogradu je završena njihovom pobedom nakon preokreta, a u Ljubljani smo prethodnih godina igrali vrlo zanimljive mečeve, pretprošle sezone čak četiri produžetka, ali smo ih na kraju gubili. Sada želimo da bude drugačije i verujem da smo u stanju da tu želju sprovedemo u delo – smatra Marinković.

Olimpija dolaskom novog trenera Zorana Martića, koji je pre mesec dana angažovan umesto Gašpera Okorna, uspela da prekine seriju od sedam poraza u regionalnoj ligi i „veže“ dve pobede – nad trećeplasiranom Cedevitom i MZT.

Crno-beli će posle ovog meča početi pripreme za finalni turnir Kupa Koraća (15-18. februara), a nastavak takmičenja u ABA ligi predviđen je tek za 3. mart, pošto u međuvremenu treba da se odigraju dve runde kvalifikacija za Svetski kup.

Parovi 20. kola i tabela

subota

Mornar – Cedevita 17.00

Mega – FMP 19.00

Olimpija – Partizan 21.00

nedelja

Cibona – Igokea 17.00

Budućnost – MZT              19.00

ponedeljak

Crvena zvezda – Zadar 18.00

TABELA

  1. Zvezda 16-3
  2. Budućnost 15-4
  3. Cedevita 14-5
  4. Mornar 12-7
  5. Partizan 10-9
  6. FMP 9-10
  7. Zadar 9-10
  8. Olimpija 7-12
  9. Igokea 7-12
  10. Mega 6-13
  11. Cibona 6-13
  12. MZT 3-16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari