CAS odbio zahtev Kolubare, Superliga počinje u subotu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Otklonjene su sve dileme u vezi sa tim kada počinje domaće prvenstvo.

Sud za arbitražu u sportu (CAS) odbio je zahtev Kolubare da se, zbog toga što joj je oduzeta licenca, uvedu privremene mere na odluku FSS što posledično znači da će Superliga definitivno početi u subotu.

Samim tim, klub iz Lazarevca neće biti učesnik elitnog ranga domaćeg takmičenja.

Odluka nadležnog suda u Lozani potvrda je poteza Fudbalskog saveza Srbije da Kolubaru izbaci iz Superlige jer je namestila utakmicu sa Spartakom prošle sezone. I Sud za arbitražu u sportu prethodno se usaglasio sa odlukom Krovne kuće fudbala u Srbiji međutim sa prvobitnih devet, kaznu je smanjio na šest oduzetih bodova što je bilo dovoljno da Kolubara matematički ostane u Superligi.

Od tog momenta počela je prava drama u domaćem fudbalu. Odložen je početak sezone na nedelju dana, a malo je falilo da se dogodi još jedno pomeranje početka takmičarske godine.

Ipak, današnja odluka Suda u Lozani omogućila je čelnicima Superlige da zakazan početak sezone zaista i bude u subotu, 29. jula.

Kolubara je direktno ispala, a Radnik je u baražu sačuvao superligaški status. Da je Kolubara inicijalno kažnjena sa šest, a ne devet bodova, onda bi ona igrala baraž, a Surduličani bi išli u niži rang.

Zato se lazarevački klub i obratio Sudu u Lozani, ali na kraju nije uspeo da opstane u eliti pošto mu Komisija za licenciranje FSS nije dala dozvolu da se takmiči u Superligi.

Kolubara se nije našla na žrebu za kalendar takmičenja. Razlog su bili falsikovani podaci o generalnom sekretaru koji je napustio klub krajem maja a i dalje se vodio kao da je na funkciji, te manjak od 90 stolica na stadionu. Tražili su u Lazarevcu zato uvođenje privremenih mera, novi žreb, ali ta ideja nije prošla…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari