CAS odbio žalbu Rusije na sankcije UEFA 1 EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Sud za sportsku arbitražu potvrdio izbacivanje klubova i reprezentacije najveće države sveta iz takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

Predsednik žalbenog veća CAS-a odbacio je zahtev Fudbalske federacije Rusije da poništi odluku Izvršnog odbora UEFA o suspenziji njenih nacionalnih timova i ekipa iz svih takmičenja.

Odluka o međunarodnoj suspenziji svih klubova ostaje na snazi i odnosi se na sve ruske predstavnike, pa im ni ubuduće neće biti dopušteno da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije.

Potvrđen je i automatski prolaz Poljske u finale plej-ofa kvalifikacija na Svetsko prvenstvo ove godine, za koje je trebalo da igra protiv Rusije.

„Baćuške“ su u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru bile blizu direktnog učešća na SP u utakmici protiv Hrvatske u Splitu, ali su pali u završnici meča u Splitu.

Međutim, u okolnostima agresije Rusije na Ukrajinu i opštih sportskih sankcija za zemlju-napadača ni plasman na SP ne bi joj bio dovoljan da se pojavi na najvećoj planetarnoj fudbalskoj smotri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari