Ćavi cilja osam pojačanja u letnjem prelaznom roku 1Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Kako piše El Mundo Deportivo, popularni katalonski sportski list koji ima sjajan uvid u dešavanja u Barseloni, trener Blaugrane Ćavi „naciljao“ je osam pojačanja koja bi voleo da dovede ovog leta.

A sve u cilju prekida višegodišnje dominacije Reala u španskom fudbalu.

Kako navodi jedan od najpoznatijih listova na Pirinejima, neke akvizicije je Barselona već dogovorila, kao što je prelazak kapitena Valensije i španskog reprezentativca Karlosa Solera u redove španskog vicešampiona za 20 miliona dolara, te dolazak štopera Čelsija Andreasa Kristensena bez obeštećenja budući da mu ugovor sa „Plavcima“ ističe ovog leta.

Takođe je bez obeštećenja dogovoren dolazak veznog fudbalera Milana Franka Kesija iz Milana, budući da mu ugovor sa italijanskim timom ističe na kraju sezone, a već je poznato da će potpisati višegodišnji ugovor sa katalonskim gigantom po kome će zarađivati 7,5 miliona evra po sezoni.

To je dovelo do revolta nekih mladih igrača koji trebaju da predstavljaju budućnost tima, pa su pojedini najavili i odlazak iz kluba, ali se u vrhu istog nadaju da će sa njim uspeti da izglade sve nesporazume, te da će ekipa ostati na okupu, uz nekoliko kapitalnih pojačanja koje očekuju da će dovesti u letnjim mesecima.

Za idealna pojačanja u odbrani Ćavi vidi defanzivce Čelsija Markosa Alonsa i Cezara Aspilikuetu.

Poznato je da oba bočna igrača mogu da igraju izrazito kvalitetno u fazi napada, a to i odgovara napadačkoj igri koju forsira trener, a nekada i bivši as ovog kluba.

U veznom redu Ćavi bi rado video zvezdu Lidsa Rafinju, kao i jednog od najboljih igrača Premijer lige Bernarda Silve, mada nije sigurno koliko bi ga se Pep Gvardiola odrekao lako.

U napadu Ćavi cilja na one najbolje: Roberta Levandovskog i Sadia Manea.

I dok nije nemoguće da Levandovski promeni sredinu, tim pre što je moguće da se „zasitio“ Bundeslige, dotle je „operacija“ Sadio Mane mnogo neizvesnija, iako ta bitka nije unapred izgubljena.

I na kraju liste igrača koje bi Ćavi doveo nalaze se Ruben Neveš iz Vulverhemptona, te Martin Zubimendi iz Real Sosijedada.

Obojica igraju na sredini terena i verovatno ih Ćavi vidi kao atrakcije koje će na fudbalskoj pijaci pojuriti nakon Rafinje i Bernarda Silve.

Još jednog mladog igrača Ćavi izuzetno ceni, a reč je o veznjaku Espanjola Marku Roki.

Kako Roka igra za večitog rivala, teško je zamisliti da bi pojačao redove Barselone, ali povremenom reprezentativcu Španije ta informacija makar može da posluži kao kompliment i „vetar u leđa“ u daljoj karijeri.

Kako španski list zaključuje, sa pozajmice iz Bešiktaša će se vratiti Miralem Pjanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari