Ćavi deli otkaze 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Imao je Ćavi nekoliko zahteva pre nego što je potpisao ugovor sa Barselonom i tako potvrdio povratak u klub u kojem je proveo 25 godina. Jedan od njih odnosio se na slobodu u donošenju odluka i samostalnost prilikom rukovođenja igračkim kadrom i stručnim štabom. Kako španske novine pišu, Ćavi se već u ponedeljak zahvalio kondicionom treneru i šefu fizio službe, a uskoro bi trebalo da obznani i povratak nekih važnih ljudi u medicinski blok stadiona Kamp Nou.

Ćavi je prilikom dogovora sa predsednikom Laportom zahtevao da u klub dovede svoj kompletan stručni štab, nekih desetak ljudi, kao i da se u klub vrati doktor Rikard Pruna koji je po odlasku iz Barselone godinama radio u Dubaiju.

Španski stručnjak je odmah napravio rez u stručnom štabu zahvalivši se kondicionom treneru Albertu Roki i šefu fizio službe Huanhu Blanku. Bivši fudbalski as smatra da su igrači Barse u lošem fizičkom stanju, kondiciono nespremni da izdrže igranje u visokom ritmu svih 90 minuta, što se najbolje videlo u poslednjem kolu Primere.

Barselona nije uspela da sačuva vođstvo od 0:3 u Vigu, dozvolila je Selti da u nastavku postigne isto toliko golova i tako Kataloncima onemogući da ostvare prvi trijumf u španskom prvenstvu u poslednja četiri kola.

Takođe, ogroman broj povređenih igrača, činjenica da su se u Vigu povredili Ansu Fati, Niko Gonzales i Erik Garsija uverili su Ćavija da mora da promeni fizioterapeuta.

Istovremeno, u Vigu su igrači i definitivno okrenuli leđa Filipeu Kutinju. Navodno, Brazilac pred kraj prvog poluvremena nije želeo da uđe u igru i zameni povređenog Fatija, zbog čega je umesto mladog ofanzivnog igrača ušao još mlađi, 18-godišnji Aleks Balde, koji je po vokaciji levi bek.

Iskusniji saigrači Kutinja oštro su mu zamerili na ponašanju, odmah po okončanju utakmice. Zapravo, bila je to kulminacija prouzrokovana ravnodušnošću i nemanju elana brazilskog fudbalera na treninzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari