Ćavi: Dembele nam nije nedostajao, nismo mogli ništa Bilbau 1Ćavi Hernadez foto EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Samo je rezultatski Barselona učinila neizvesnom utkamicu osmine finala Kupa Španije. Atletiko je mnogo bolju igru materijalizovao tek u produžecima, pobedonosnim golom Muniaina (3:2) međutim konačan rezultat uopšte ne oslikava apsolutnu igračku nadmoć domaćina, demonstriranu na stadionu San Mames.

Barselona je toliko loše izgledala na terenu, da je uopšte pitanje da li bi i „otpisani“ Usman Dembele nešto značajnije uradio i napravio određenu razliku u korist Katalonaca.

Atletiko je bio agresivniji, vršio je konstantan presing na polovini Barselone, čiji vezni red gotovo da nije postojao.

„Ekipa nije osetila Dembeleovo odsustvo. On je važan igrač, ali odluka je na klubu i svi smo se složili“, potvrdio je Ćavi da je Dembele „otpisan“ do kraja sezone i da ima rok od 10 dana da pronađe klub u kome bi mogao da nastavi igračku karijeru, do isteka zimskog prelaznog roka.

Barselona je došla do produžetaka iz nehata. Dani Alves je slučajno makazicama pronašao Pedrija koji je pred sam kraj regularnog dela doneo remi Barsi (2:2) koja je u drugom poluvremenu imala zapravo samo taj pokušaj u okvir gola.

„Nisu nam da li da napredujemo u utakmici, branili su se sa velikim intezitetom i nismo mogli da im pariramo. Video sam veoma jak Atletik. Pedrijev gol nam je doneo produžetke, ali smo ispali. Igrali su sa više intenziteta od nas, osvajali druge lopte. To se dešava na San Mamesu“, naveo je trener Barselone.

Uprkos očajnoj, sporoj i negledljivoj igri Barselone, Ćavi je video i dobre strane, prevashodno kod gola Ferana Toresa.

„Radili smo dobre stvari na protivničkoj polovini, možda ne u dovoljnoj meri, ali moramo da nastavimo da radimo kako bi bili bolji, kao kod gola Ferana Toresa. Ne volim reč – neuspeh. Ali ako je tako, neka bude poučan. Pozitivno je što smo se borili do kraja“, razmišljanja je Ćavi.

U samo nedelju dana, Barsa je ispala iz trke za dva trofeja (Superkup i Kup Španije). U Primeri zaostaje nestvarnih 17 bodova za Realom, tako da joj je jedino Liga Evrope preostala da bi užasnu sezonu završila sa jednim trofejem. Kako igra, teško da će u tome uspeti.

„Ovo su teški dani, ali nam ne preostaje ništa drugo nego da nastavimo da radimo i razmišljamo o prvenstvu i Ligi Evrope. Nema drugog načina. Moramo da budemo hrabri, promenimo dinamiku i emotivno oporavimo ekipu“, poručio je Ćavi, konstatujući da povreda Pedrija nije teže prirode, ali da je zabrinut za Fatija koji je osetio bol u nozi u situaciji kada nije imao kontakt sa protivničkim igračem.

„Situacija sa Pedrijem nije ozbiljna. Kod Ansua je drugačije i u petak ćemo znati više. Ostaje da vidimo kako su i ostali igrači koji su imali problema poput Pikea i Albe“, rekao je Ćavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari