Ćavi van sebe: Nepravda, svi su videli da je lopta ušla u gol 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Nakon poraza u El  Klasiku (3:2) Katalonci su se i definitivno oprostili od titule u prvenstvu Španije.

U samo par dana, Barselona je i definitivno ostala bez šanse da tekuću sezonu kruniše barem jednim trofejem.

Rezultatski na sličan način, nakon što je imala uvodno vođstvo poražena je od Pari Sen Žermena u revanšu četvrtifinala Lige šampiona (1:4) a sinoć od Reala u Madridu (3:2).

Izgubljen duel od Madriđana ujedno znači i kapitulaciju u trci za šampionsku titulu u Španiji, s obzirom na to da Katalonci sada zaostaju čak 11 bodova za najvećim rivalom koji je lider na tabeli.

Barsa je golom Krstensena povela, zatim je preko Ferana Lopeza imala prednost od 1:2, ali je Real materijalizovao kardinalne greške odbrane kod izjednačujućeg gola Lukasa Vaskeza, dok je Belingem zadao najbolniji udarac.

Ipak, ono što Ćavija najviše muči jeste nepriznat gol nakon što je VAR više minuta većao da li je lopta celim obimom prešla gol liniju prilikom jedne intervencije Lunjina.

 

 

La Liga se obrukala jer nema tehnologiju koja je pre nekoliko godina uvedena širom Evrope, a koja glavnom sudiji jasno signalizuje kada je lopta celim obimom prešal gol liniju.

Zbog toga je i nastalo pravo zamešateljstvo na obema klupama, posebno jer kompletna tehnologija košta oko 2.000.000 evra.

– La Liga ima 38 utakmica i na kraju moramo da čestitamo Realu. Izgubio je samo jednu utakmicu. Veoma nam je teško. Ali danas je moj osećaj maksimalne nepravde. Ako želimo da budemo najbolja liga na svetu, moramo da koristimo tehnologiju. Normalna stvar je da pobedimo u ovom meču zbog igre koje smo pokazali, ali postoje i sudijske situacije koje ne možemo da kontrolišemo – poručio je Ćavi.

Trener Barselone nije mogao da se smisri posle meča, uveren da je lopta u pomenutoj situaciji celim obimom prešla gol crtu.

– Veoma sam razočaran. Ako želimo da se kaže da je ovo najbolja liga na svetu… Svi su videli da je lopta ušla u gol. Sve se urotilo protiv nas. Već sam upozorio protiv Hetafea da mi se nije svidelo to što sam video. Ponosan sam na ekipu. Mislim da smo bili bolji od Reala. Gubimo bodove u situacijama koje ne kontrolišemo, kao što je tranzicija.

Iako je bilo evidentno da Barselona još uvek nije tim koji ima jasno izgrađen stil igre i da je neophodno da u skorijoj budućnosti nadogradi poslednju liniju i vezni red nekim klasnim igračima, Ćavi je stava da u Barsi siv treba da budu ponosni zbog načina igre na stadionu Santjago Bernabeu.

– Promašili smo pobedu zbog detalja, dešava nam se jer smo tim u izgradnji. Moramo da budemo ponosni na igru.

Novinare je zanimalo da li je i dalje pri stavu da će na leto napustiti klupu Barselone, međutim mladi stručnjak nije želeo da o tome pričća posle derbija.

– Nije vreme za to. Moramo da svarimo poraz i razmislimo o utakmici protiv Valensije. Ostalo je još šest utakmica, čeka nas posao. Ligaška titula je veoma teška. Cilj je da igramo Superkup sledeće godine. Uvek postoje ciljevi.

Ono našta zaista u Barseloni mogu da budu ponosni jeste razlika koju je po desnoj strani konstantno pravio Lamin Jamal, neretko dovodivši do ludila Kamavingu, koji po vokaciji nije levi bek, ali ga ove sezone Karlo Anćeloti neretko koristi na toj poziciji.

– Bez pokušaja da ga poredim sa Mesijem, suočavamo se sa igračem koji pravi razliku. U igri jedan na jedan, teško ga je zaustaviti i privlači dva ili tri igrača. To je ogromna prednost. On je sadašnjost i budućnost Barselone.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari