Prvi dan kvalifikacija na Evropskom prvenstvu u malim bazenima bio je veoma uspešan za najbolje srpske plivače. Rekorder Starog kontinenta na 100 metara leptir stilom Milorad Čavić opravdao je ulogu favorita zabeleživši drugo najbolje vreme (51.74 sek) u prepodnevnim kvalifikacijama.

Prvi dan kvalifikacija na Evropskom prvenstvu u malim bazenima bio je veoma uspešan za najbolje srpske plivače. Rekorder Starog kontinenta na 100 metara leptir stilom Milorad Čavić opravdao je ulogu favorita zabeleživši drugo najbolje vreme (51.74 sek) u prepodnevnim kvalifikacijama. Plasman među 16 najboljih u istoj disciplini izborio je i Ivan Lenđer, koji je imao šesti najbolji rezultat – 52.23 sekunde.
U konkurenciji devojaka srpska plivačica Miroslava Najdanovski uspela je da se domogne polufinala u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Talentovana 19-godišnjakinja je zabeležila sedmi najbolji rezultat u kvalifikacijama (54.03).
Ostala četiri predstavnika Srbije završili su nastup u kvalifikacijama. Čaba Silađi i Mladen Tepavčević nastupali su u disciplini 100 metara prsno i zauzeli 29. odnosno 33. mesto. Bez polufinala ostao je i Lazar Bogdanovski u trci na 200 leđno, koju je okončao kao 23. u kvalifikacijama, kao i Danijela Đikanović sa istom pozicijom u trci na 100 metara leđno. Štafeta 4×50 metara u sastavu Bogdanovski, Tepavčević, Lenđer, Siljevski ostvarila je vreme 1:39,63 što je bilo dovoljno tek za 13. poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari