Čeferin negira nameštaljku 1EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Predsednik Evropske fudbalske federacije progovorio o skandalu na žrebanju parova osmine finala Lige šampiona.

Danima već fudbalski svet bruji o prvom ponavljanju žreba za neko takmičenje u istoriji Evropske fudbalske federacije, s brojnim teorijama u pravcu revanšizma čelnika UEFA glavnom zagovorniku Superlige (bogataša) van njenog okrilja – madridskom Realu, a juče se konačno oglasio i UEFA predsednik Aleksandar Čeferin.

„Kada sam dobio informaciju da je nešto pošlo po zlu sa softverom koji kosristimo, istog momenta smo organizovali sastanak. Nisam bio prisutan, ali sam bio na telefonu, razgovarao sa belžnicima i ljudima odgovornim za softver. Predložili su da se žreb ponovi jer nisu bili sigurni kada se greška dogodila… Greška postaje greška onda kada se ne ispravi. Naša odluka je bila da budemo transparentni i ništa ne krijemo“, drži se prvi čovek fudbalske Evrope zvaničnog objašnjenja da je kriva mašina a ne ljudski faktor što su u osmini finala Lige šampiona prvo spojeni klubovi iz iste grupe, a onda zaboravljena kuglica sa imenom trećeg kluba prilikom određivanja parova.

„Rano je da prestane da se priča o konkretnim posledicama, ovo nam je bio nauk za budućnost, objektivno greška je Uefina. Bez obzira na to što je softver zakazao, mi smo organizatori. Ne smemo toliko zavisiti od tehnologije i informisaćemo javnost o novim merama“, dodao je Slovenac.

Na kraju je zatražio razumevanje, ne imenujući najtrofejniji evropski klub sa Pirineja kao najvećeg gubitnika, jer je prvo dobio Benfiku za rivala a onda mnogo teži Pari Sen Žermen.

„Izvinjavamo se svima za to što se desilo. Ali kao što rekoh, greške se dešavaju, ali ova nije bila ljudska već tehnološka greška“, zaključio je Čeferin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari