Čekajući i na mrvice od TV prava: Telekom kasni s prvom četvrtinom za klubove Superlige Srbije, a to je više od milion evra 1Foto: Nenad Mihajlovic/Starsport

Klubovi fudbalske Superlige Srbije i Prve lige su se požalili da im Telekom još nije uplatio prvu četvrtinu na ime televizijskih prava za ovu sezonu.

Kako saopštava Sport Klub, radi se o po 62.500 evra za 14 klubova glavnog stepena takmičenja, a po 200.000 za Crvenu zvezdu i Partizan.

Taj novac je klubovima mimo Topčiderskog brda izuzetno značajan novac za privremeno funkcionisanje, sva je prilika i za sastavljanje kraja s krajem, mada bi dobro došao i crno-belima, budući da ih je Apolon s Kipra tužio, a FIFA je to usvojila, zbog kašnjenja rate za golmana Aleksandra Jovanovića, koji je ovog leta došao u Humsku.

Praktično, zbog nepoštovanja ugovora, došli smo u nezavidnu situaciji i nismo u mogućnosti da servisiramo redovne obaveze. Nadamo se da praksa kašnjenja isplate novca neće postati običaj i da će u nastavku sezone biti sluha i prema klubovima, za koje planirana sredstva nisu mala“, stoji između ostalog u obraćanju klubova.

Sa iste adrese stiže i bojazan da će kašnjenje u isplati prve rate potrajati.

„Prema našim raspoloživim informacijama novac neće biti uplaćen ni tokom nedelje, što dodatno dramatizuje situaciju.“

Kako je Sport klubu potvrđeno, praksa kašnjenja u isplatama novca od Telekoma nije novost. Naprotiv, dešavali su se i ranije zastoji u isplati, i to višemesečni, ali je Fudbalski savez Srbije sopstvenim sredstvima „gasio požar“, uplaćivao novac klubovima i kasnija potraživanja od kupca TV prava. U aktuelnoj sezoni, ipak, FSS nije spreman da krpi dugovanja drugih i čuva prividan mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari