Čekalo se 23 godine: Kolumbija u finalu Kopa Amerika 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Poznat je protivnik Argentini u finalu Kopa Amerika. To je Kolumbija, koja je u polufinalu minimalnim rezultatom savladala Urugvaj.

Kolumbijci imaju razloga za slavlje. Ekipa pod vođstvom Nestora Lorenca opet je osvojila srca neutralnih gledalaca, omogućivši svojoj zemlji da se bori za naslov najboljeg na Severnoj i Južnoj Americi po prvi put od 2001. godine, piše Sport Klub.

Te godine, Kolumbija je na domaćem terenu slavila i osvojila jedini do sada naslov. Ova generacija, predvođena sjajnim ali pomalo zaboravljenim Hamesom Rodrigesom, nakon decenije prisustva na velikoj sceni, uspela je da vrati Kolumbiju u centar fudbalske pažnje i pokuša da donese svojoj zemlji još jednu radost protiv velikog favorita.

Na putu do finala Kolumbija je savladala Brazil i Urugvaj, a kao završni izazov pred njima stoji treći član velike južnoameričke trojke i branitelj titule, Argentina.

Kolumbija je bolje započela meč, igrajući agresivno i stvarajući šanse, što je kulminiralo vođstvom. U 39. minutu, vezista Kristal Palasa Džeferson Lerma na asistenciju preporođenog Hamesa postigao je gol.

Međutim, samo šest minuta kasnije, na kraju prvog poluvremena, usledio je antiklimaks. Munjos, još jedan fudbaler Kristal Palasa, dobio je drugi žuti karton i Kolumbija je ostala sa 10 igrača.

Tokom čitavog drugog poluvremena, Urugvajci su imali brojčanu prednost. Očekivano, tim Marsela Bijelse dominirao je terenom, držeći loptu 75% vremena i stvarajući nekoliko dobrih prilika.

Ali tada je na scenu stupio Kamilo Vargas, koji je bravurozno odbranio tri ključna udarca. Kolumbija je uspela da sačuva minimalnu prednost i izbori plasman u finale, prvi put van svog domaćeg terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari