Nije samo trener vaterpolista Partizan Rajfajzena Igor Milanović predugo čekao pobedu nad dubrovačkim Jugom na njegovom Gružu. I proslavljeni kapiten crno-belih Vladimir Vujasinović se tek u utakmici petog kola ovogodišnje Evrolige prvi put radovao u jednom od najvrelijih evropskih bazena.


– Često sam dolazio u Dubrovnik sa Partizanom i Pro Rekom, ali sam tek u 38. godini dočekao da skinem i taj bauk. Ko nije osetio vodu Gruža taj ne zna šta je pritisak. Ovog puta smo ga izdržali i zato mi je ova pobeda posebno draga – priznaje jedan od najvećih vaterpolista sveta svih vremena, osvajač nebrojeno klupskih i reprezentativnih trofeja, posle osvajanja tri boda kojima je njegova ekipa i teoretski osigurala prvo mesto u svojoj grupi i „izabrala“ lakšeg protivnika u polufinalu fajnal-fora.

Nije novost da naši timovi imaju problema sa suđenjem, ipak, da li ste očekivali da vam arbitri naprave toliko problema protiv Dubrovčana?

– I oni su ljudi, ni njima nije uvek lako da se snađu pred ovolikim brojem temperamentnih i bučnih gledalaca, koji konstantno vrše pritisak. Samo na prvi pogled, to jest na osnovu rezultata, može da vam se učini da smo Jug ovde lakše dobili nego u Beogradu. Zapravo su nam bili potrebni čelični živci da bismo ostali skoncentrisani na igru. Naročito onda kada je isključen Pijetlović, iako je momak mnogo više udaraca dobio nego dao. Naš mir u tim trenucima potvrdio je psihološku snagu tima, što je možda i najvažnija dimenzija ove pobede. Zbog onoga što nas očekuje na fajnal-foru.

Do završnog turnira u Rimu ima više od mesec dana. Je l’ to previše ili premalo vremena?

– Ove sezone završnica takmičenja dolazi kasnije nego inače, pa neće biti baš jednostavno održavati formu na vrhunskom nivou, u situaciji kada nemamo puno jakih takmičarskih mečeva, ali za sve postoji način. Moramo iskoristiti svaku priliku za uigravanje, počev od poslednjeg duela u grupi sa Jadranom – kaže Vujasinović, koji će sa saigračima ekipu iz Herceg Novog ugostiti sledeće srede na Banjici.

Šoštar traži bolji tretman

Predsednik Partizan Rajfajzena Aleksandar Šoštar posle istorijske pobede u Dubrovniku obratio se čelnicima Vaterpolo saveza Srbije.

– Cela sezona, a ova utakmica posebno, pokazali su da vaterpolisti Partizana moraju da imaju bolji tretman od strane našeg Saveza. Naš klub zaslužuje još više reprezentativaca, mislim pre svega na Ćuka i Mandića – smatra prvi čovek kluba sa Banjice, koji tvrdi i da je kapiten Vujasinović na Gružu zapušio usta svima koji ga smatraju prestarim igračem i koji su „vodili orkestriranu kampanju protiv njega“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari