Čelsiju oduzimaju revanš sa Lilom? 1EPA-EFE/Andy Rain

Mediji u Francuskoj i Engleskoj pišu o mogućnosti da klubu u vlasništvu sankcionisanog ruskog milijardera bude uskraćeno pravo da nastavi odbranu titulu fudbalskog prvaka Evrope.

Roman Abramovič je na takozvanoj crnoj listi Evropske unije, pa klub kog prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina želi da proda u engleskim takmičenjima nastupa uz specijalnu dozvolu vlasti odobrene Plavcima. Sada je na potezu Francuska, čiji je predstavnik domaćin sutrašnje utakmice osmine finala Lige šampiona.

„Ako se ne usvoji posebna dozvola, s obzirom na sankcije mislim da postoji realan rizik da meč u Lilu neće biti održan“, rekao je neimenovani izvor francuskim medijima, dok tamošnji ugledni sportski dnevnik „L’Ekip“ ističe da bi iz respekta prema „sportskom fer-pleju“ Vlada Francuske zapravo mogla da uklomni prepreku za dolazak trenera Tomasa Tuhela i njegovih izabranika.

U prvom meču Čelsi je slavio sa 2:0 i u velikoj su prednosti, a u slučaju lošijeg scenarija sudbina branioca „ušatog pehera“ bila bi odlučena administrativnim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari