Cena dugačkog jezika: Inter iz Majamija raskinuo ugovor s golmanom koji je smatrao da klub nije spreman za Mesija 1Foto: EPA/Henk Jan Dijks

Holandski golman Nik Marsman (32), koga je Inter iz Majamija doveo iz Fejenorda pre dva leta, platio je cenu dugačkog jezika.

Ligaš američkog MLS sokera, u čijij je vlasničkoj strukturi i proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam, raskinuo je ugovor s njim, a očigledan razlog za to je njegovo nedavno otvoreno smatranje da klub nije spreman za dolazak Lionela Mesija.

Argentinac ne samo da je potpisao ugovor do decembra 2025. nego je oduševio interovce golovima u sva četiri prva meča, u Kupu ligaša timova iz SAD i Meksika.

U poslednje tri utakmice je postigao i po dva pogotka, a njegova majstorija iz slobodnog udarca za 4:4 u gostima protiv Dalasa pri kraju meča u osmini finala dovukla je Inter do penala, zatim i do prolaska dalje u četvrtfinale (u Fort Loderdejl 11. avgusta stiže Šarlot iz Severne Karoline).

Marsmanova rezerva u prvom redu se odnosila na bezbednosnu procenu, a zatim i na ukupnu infrastrukturu kluba, nedoraslu asu najvišeg formata. Protiv Mesijevog dolaska, naravno, nije imao ništa.

„Gledaoci mogu neometeno da uđu na teren jer nema ograde, a ni obezbeđenja“, izjavio je Marsman, osvajač Superkupa Holandije s Tventeom 2012.

Inter igra na stadionu za 21.000 gledalaca koji je sagrađen 2019.

Marsman, koji je u dve godine branio 29 puta, nije bio ni među dva rezervna golmana na mečevima Kupa ligaša. Između stativa je poverenje dato američkom čuvaru mreže Drejku Kolenderu (25).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari