"Čerupanje" šampiona 1Foto: STARSPORT

Finalna serija domaćeg šampionata u punom je jeku; Crvena zvezda vodi protiv FMP sa 1:0 i večeras bi u Železniku (18.30) mogla da zakaže šampionsku žurku za petak uveče (21.00), čime bi triplom krunom, kao i 2015. završila jednu od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji.

Iako bi momenti velikog slavlja tek trebalo da uslede, zvezdaška javnost je opravdano zabrinuta informacijama koje poslednja tri dana provejavaju Malim Kalemegdanom. Kapiten Luka Mitrović i Čarls Dženkins dobili su ponude Bamberga, odnosno Darušafake, dok je u utorak objavljeno i da je Lokomotiva iz Kubanja zainteresovana za Branka Lazića.

U poređenju sa prethodnim, vrlo uspešnim sezonama, reklo bi se ništa neobično za sam kraj takmičarske godine, međutim aktuelna situacija u klubu daleko je alarmantnija nego što je bila prošlog ili pretprošlog leta. Uprava pokušava da reši ogromne finansijske probleme, koji zaključno sa dugovanjima prema bivšim igračima premašuju i dva miliona evra. Upravo iz tih razloga, daleko bogatiji evropski klubovi lako bi mogli da „očerupaju“ jednu od najboljih generacija u poslednjih par decenija. Kapiten Mitrović je praktično sve dogovorio sa Bambergom i gotovo izvesno oprostiće se od Zvezde sa 10 osvojenih trofeja za pet godina. Iako je, kao i DŽenkins, ugovorom vezan za klub do leta 2018. Zvezda će najverovatnije ostati bez obeštećenja, pošto obojici duguje maltene sedam ovosezonskih plata.

Branko Lazić je u još boljoj poziciji; nakon najbolje sezone u Zvezdinom dresu, njemu ugovor ističe ovoga leta i lako bi mogao da prihvati ponudu nekog bogatog evropskog kluba nalik Lokomotivi iz Kubanja, koja je poslednja pokazala interesovanje za sjajnog defanzivca. Na evroligaškom tržištu posebno su cenjeni Ognjen Kuzmić i Marko Gudurić. Obojica imaju ugovore sa Crvenom zvezdom i u slučaju da klub bude primoran da ih proda mogao bi od potencijalnih obeštećenja da reši barem određena potraživanja. Ako se pritom uzme u obzir da Nejt Volters i Dion Tompson sigurno napuštaju klub, baš kao i Stefan Jović, teško je i pretpostaviti kako će izgledati tim Crvene zvezde za narednu sezonu, pogotovo ako uprava ne nađe načina kako da produži saradnju sa trenerom Dejanom Radonjićem.

Simanić odustao od Drafta

Boriša Simanić, devetnaestogodišnji košarkaš Crvene zvezde, povukao je prijavu za ovogodišnji NBA Draft koji se održava 22. juna u Bruklinu. Istu odluku doneo je i Kostja Mušidi, košarkaš Mega Leksa. Obojici je menadžer Miško Ražnatović, koji je sigurno dobio informacije da nijedan od njih ne bi bio izabran među 60 kandidata u obe runde Drafta, zbog čega je i povukao njihove prijave. Ognjen Jaramaz, MVP nedavno završenog „Adidas Eurocamp“ i najbolji igra Mege nastaviće pripreme za Draft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari