"Izuzetni Jokić": Šta su MVP finala poručili Medžik Džonson, Šekil O' Nil, Barak Obama 1EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Nikola Jokić je rano jutros sa Denever nagetsima osvojio titulu šampiona NBA, prvom u istoriji ovog kluba. Jokić je proglašen i za MVP finala, a odmah nakon psolednjeg zvižduka počele se du da stižu i pohvale na račun igrača iz Srbije.

Među prvima mu je na Tviteru čestitao legendardni američki košarkaš Irvin Medžik Džonson.

„Čestitam MVP finala Nikoli Jokiću!! 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija u plejofu? Prvi u istoriji NBA koji je uspeo da bude najbolji u sve tri kategorije“, napisao je Džonson.

Čestitke Jokiću uputio je i bivši predsednik SAD Barak Obama.

„Čestitke Denveru i izuzetnom MVP finala Nikoli Jokiću što su doneli titulu šampiona prvi put u istoriji kluba“, rekao je Obama na Tviteru.

Uz fotografiju Jokića kako grli trofej na svom Instagram storiju čuveni centar Lejkersa Šekil O Nil pozdravio je uspeh lidera Nagetsa.

"Izuzetni Jokić": Šta su MVP finala poručili Medžik Džonson, Šekil O' Nil, Barak Obama 2

 

Titulu su košarkašu iz Srbije čestitali i zvaničnici FIBA. Oni su MVP finala pozdravili odgovarajućom fotohgrafijom na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA (@fiba)

Pri vođstvu od 3-1 u seriji velikog NBA finala sa Majamijem, Denver je rano jutros po srednjeevropskom vremenu vojevao bitku sa Hitom za prvu titulu u istoriji kluba i pobedio rezultatom 94: 89.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari