Četvorka u klinču za polufinale Evrokupa 1EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Večeras na teren izlaze košarkaši Gran Kanarije i Andore, Virtusa i Ulma , a dan posle Cedevita Olimpije i Burse, Valensije i Metrpolitansa.

Utakmicama između Gran Kanarije i Andore (21.00) i Virtusa i Ulma (21.00) večeras se igraju duelu četvrtfinala Evrokupa. Sutra su na programu i preostala dva para Cedevita Olimpija – Bursa i Valensija i Metrpolitans, posle kojih će biti poznati učesnici polufinala.

Nakon što su dva velika favorita za osvajanje ovog takmičenja Huventud i Partizan neočekivano ispali u prvoj rundi plej-ofa čini se da više niko sa sigurnošću ne sme da prognozira ishod četvrtfinalnih duela. Ipak, bar na papiru, može se reći da Cedevita Olimpija ima velike šanse da eliminiše tursku ekipu, a da to isto važi u duelu Virtusa i Ulma.

Ljubljančani se nalaze u sjajnoj formi i pobedili su na 21 od poslednje 22 takmičarske utakmice, ne računajući slovenačku ligu u kojoj nastupaju sa drugim timom. U prvoj utakmici plej-ofa Evrokupa tokom prve tri četvrtine pregazili su Turk Telekom, i u finišu tog perioda imali čak i 30 poena razlike. Ceo tim se nalazi u odličnoj formi, a posebno Jaka Blažič, Džejson Pulen, Zoran Dragić, Jogi Farel i Alen Omić, a za to je najzaslužniji trener Jurica Golemac, koji je, čini se uspeo da pronađe način kako da vodi ekipu sastavljenu od igrača koje je kroz karijeru pratio glas da više vode računa o sopstvenoj statistici nego o učinku tima.

– Posle pobede nad Partizanom svi su mogli da se uvere da je Bursa sjajna ekipa. Kao i na prethodnoj utakmici protiv Turk Telekoma za nas je važno da ih napadnemo od prvog minuta i da se pridržavamo plana utakmice koji će nam saopštiti naš trener. Imaju puno dobrih igrača i opasni su sa svih pozicija – izjavio je najavljujući meč košarkaš Ljubljančana Jogi Farel, a zatim dodao:

– Za nas je veoma važno i to što se u poslednje vreme publika vratila na naše utakmice. Protiv Turk Telkoma su bili najglasniji od kad sam u ovom klubu. Sad smo već u četvrtfinalu plej-ofa i srećan sam da nas navijači podržavaju. Pobedićemo za njih – izjavio je Farel.

Bek Burse Endrju Endrjus smatra da je njegov tim i protiv Partizana potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

– Igramo sjajno u poslednja dva meseca. Poštujemo Cedevita Olimpiju i njihove igrače, ali format takmičenja u Evrokupu je takav da odlučuje jedna utakmica i sve je moguće. Još dok smo se takmičili u grupi smatrao sam da smo jedan od najboljih timova u Evrokupu, a to se potvrdilo i pobedom u Beogradu. Na nama je da to dokazujemo na svakom sledećem meču – izjavio je bek Burse.

Virtus je jedan od velikana evropske košarke koji očekuju da će kroz Evrokup moći da se nađu u Evroligi. Na tom putu im je druga prepreka Ulm, tim koji je napravio veliko iznenađenja eliminacijom Hventuda.

Trener Virtusa Serđo Skariolo smatra da njegov tim nije u najboljoj formi ali da će ekipa biti spremna do duela sa Nemcima.

– Još uvek pokušavamo da dostignemo pravu formu na treninzima i da se dodatno uigramo pred važne utakmice u finišu sezone. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo biti spremni za Ulm, koji je protiv Huventuda pokazao da je tim koji ne sme biti potcenjen. Moramo imati samopouzdanje i optimizam i ići korak po korak – rekao je poznati stručnjak.

 

Evrokup – četvrtfinale

Gran Kanarija – Andora 21.00

Virtus – Ulm 21.00

sreda

Cedevita Olimpija – Bursa 20.00

Valensija – Metropolitans 20.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari