Cilj biti među prvih osam 1

U Tel Avivu će se ovog vikenda 12 reprezentacija boriti za medalje na ekipnom prvenstvu Evrope u atletici, a među njima i selekcija Srbije, bez svojih najjačih aduta.

Jedna od najboljih skakačica u dalj današnjice Ivana Španović, redovni finalista velikih takmičenja u bacanju kugle Asmir Kolašinac i osvajač medalja u desetoboju i sedmoboju Mihail Dudaš pošteđeni su ovog EP, jer im je prioritet Svetsko prvenstvo u Londonu, za dva meseca.

NJihov izostanak smanjio je rezultatske apetite ekipe naše ekipe, pa je ovog puta cilj plasman među prvih osam.

– Liga Evrope je specifično takmičenje u kojem se zajedno boduju nastupi i muškog i ženskog dela reprezentacije. Od svih takmičara očekujem borbu za svaku poziciju i bod više, što sam im i predočio na poslednjem sastanku. Samo s takvim pristupom možemo da ostanemo u ovom rangu takmičenja – poručio je s lica mesta selektor Slobodan Popović.

Srbiju će u Izraelu predstavljati pedesetak takmičara, u obe konkurencije i “brdo” disciplina, a stručni tim i Savez najviše nadi polažu Amelu Terzić koja će trčati na 1.500 i 3.000 metara. Dobar plasman mogli bi da ostvare i iskusna Olivera Jevtić na 5.000 m, troskokašica Biljana Topić, skakač udalj Lazar Anić, bacačica diska Dragana Tomašević, Tamara Salaški na 400 m i Milan Ristić na 110 m prepone.
Pored srpske selekcije na EP će nastupiti još nacionalni timovi: Austrije, Kipra. Hrvatske, Mađarske, Islanda, Letonije, Litvanije, Moldavije, Slovenije, Slovačke i domaćina šampionata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari