Čizma na Jovićevoj nozi nije razlog za preveliki strah i brigu 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Reprezentativac Srbije ne bi trebalo da je teže povređen.

Nikola Jović, košarkaš Majamija, doživeo je nedavno povredu skočnog zgloba na treningu, zbog čega je stavio zaštitnu ortopedsku čizmu kako bi mu put bio olakšan pri povratku za Srbiju.

Upravo je na aerodromu snimljen sa povređenom nogom i automatski su se proširile priče da je možda reč o težoj povredi.

Na svu sreću, deluje da je samo u pitanju istegnuće ligamenata skočnog zgloba, a sam stepen povrede utvrdiće doktori lekarskog tima reprezentacije Srbije.

Ukoliko se ispostavi da su pretpostavke tačne, Jović bi trebalo da se na vreme priključi početku priprema reprezentacije Srbije 24. juna.

Doduše, zbog prirode povrede, verovatno na samom početku priprema neće moći da radi pod maksimalnim opterećenjem, već će postepeno ulaziti u formu.

Nakon klupske sezone u Majamiju, Jović se, posle kraćeg boravka u Srbiji, vratio u Ameriku, kako bi radio na popravljanju određenih segmenata u igri.

Imao je 20-godišnji košarkaš sasvim solidnu sezonu u redovima kluba sa Floride, a nešto veći prostor u igri dobio je pred kraj regularnog dela i u prvoj rundi plej-ofa protiv Boston Seltiksa.

Reprezentacija Srbije okupiće se 24. juna. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Zvanični prijateljski meč Srbija igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se „orlovi“ sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon kvalitetnih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula.

Srbija je u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i kvalifikantom sa turnira koji će se igrati u Portoriku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari