Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 1Foto: Starsport

U dvorani Doma sindikata se i iz donjih redova i sa balkona orila navijačka pesma kao da je pred publikom košarkaški teren Beogradske arene sa igračima u crno-belim dresovima.

Partizan je u neuobičajenom ambijentu za sportske prilike, ali sa izraženom klupskom emocijom, predstavio renovirani košarkaški tim za iduću sezonu, koji trener Željko Obradović pod velikim navijačkim očekivanjima treba da povede u evroligaške bitke i u ABA ligu i da od njega napravi skladni orkestar, kao što i naslov priredbe kaže – Crno-bela simfonija.

Pre oficijalnog dela u dvoranu su ušli igrači predvođeni povratnikom Vanjom Marinkovićem, osvajačem bronzane medalje s reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama.

Pozdravni govor je održao predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Na bini su poimenice istaknute zasluge pojedinaca.

Za muzičko-scenski deo su bili zaduženi hor i simfonijski orkestar Zrenjaninske filharmonije, koji su u svom aranžmanu na opšte oduševljenje izvodili pesme Partizanovog navijačkog korpusa.

Predstavljeni su i igrači: 9 Vanja Marinković (skandirano mu „Vanja kapiten“), 0 Brendon Dejvis, 1 Ife Lundberg, 2 Karlik Džons (nije stigao na svečanost zbog kašnjenja leta), 3 Frenk Ntilikina, 4 Dvejn Vašington, 5 Balša Koprivica, 6 Mario Nakić, 8 Mitar Bošnjaković, 11 Aleksej Pokuševski, 12 Sterling Braun, 17 Isak Bonga, 19 Arijan Lakić, 24 Ajzea Majk, 27 Aleksa Dimitrijević, 88 Tajrik Džons.

Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 2
Foto: Starsport

„Pomeramo granice. Siguran sam da će ova priredba imati odjeka ne samo u Evropi nego i u svetu kao ona utakmica na Tašmajdanu prošle godine. Prilika je da čestitamo reprezentaciji na osvajanju medalje na Olimpijskim igrama, predsedniku KSS našem Predragu Daniloviću, Kariju Pešiću, našem povratniku Vanji Marinkoviću, našem dojučerašnjem igraču Alčeksi Avramoviću, koji je bio sjajan, i još dvojici koji su pisali istoriju Partizana Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Milutinovu. Ova ekipa Partizana imaće prosek od 25 godina. Zahvaljujem predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću što je učinio sve da ponovo budemo konkurentni. Naš primarni cilj je da dogodine dobijemo licencu za Evroligu na tri godine“, rekao je Željko Obradović, koji je na engleskom novim inostranim igračima ukazao na značaj kluba u koji su došli.

Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 3
Foto: Starsport
Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 4
Foto: Starsport
Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 5
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 6
Foto: Starsport
Crno-bela simfonija: Veče za podstrek košarkaškom orkestru Partizana sa novim violinama (FOTO) 7
Foto: Starsport

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari