Crno-beli jedva do VAR trijumfa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana su uz puno problema, zahvaljujući golu Natha iz penala u 85. minutu, pobedili Spartak u Subotici rezultatom 1:0 (0:0) i tako sačuvali prvo mesto na tabeli Superlige. Crno-beli su prikazali lošu partiju, po lošem terenu, ali su uz pomoć sreće ipak stigli do neophodnih bodova u trci za osvajanje titule sa Crvenom zvezdom. Iako trijumf Partizana nije nezaslužen, čini se da ne bi bilo nezasluženo ni da je Spartak uspeo da osvoji bod.

Gosti su do tri boda došli nakon što je arbitar u VAR sobi Srđan Jovanović sugerisao sudiji Lazareviću da nije video prekršaj Vukasovića nad Jovićem u šesnaestercu domaćina. Posle nekoliko minuta pregledavanja snimka i konsultacija, glavni sudija je ipak pokazao na belu tačku, a Natho je rutinski doneo pobedu svom timu.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je prinuđen da meč počne sa Lazarom Pavlovićem u startnoj postavi umesto Lazara Markoviča i to se odrazilo na igru crno-belih u prvih 45 minuta. Dodatni problem gostima predstavljao je i očajan teren u Subotici, zbog kojeg nisu uspevali da uspostave pas igru, pa su često pokušavali da dugim loptama dođu do šesnaesterca rivala.

Prvu veliku šansu imao je krilni napadač crno-belih Nikola Terzić, čiji udarac sa pet metara odbranio golman domaćih, a onda su počele da se ređaju šanse ispred gola crno-belih. Najpre je Tufegdžić mogao da ovede Spartak u vođstvo, a onda je čuvar mreže gostiju Stevanović u dva navrata sprečio Srećkovića da postigne pogodak.

Domaći su sve do finiša prvog poluvremena bili bolji tim, kontrolisali sredinu terena i mnogo lakše dolazili do pozicija iz kojih su mogli da ugroze gol protivnike. Nakon što je i Japanac Šimura u 37. minutu imao šansu bilo je očigledno da je srednji red crno-belih potpuno nadigran i da ideja Aleksandra Stanojevića da Pavlović zameni Markovića nije donela rezultat. Poslednju veliku šansu u prvom delu je ipak imao Partizan, ali crno-beli su do nje došči posle prekida, a ne zahvaljujući dobroj akciji.

Trener Partizana Stanojević je već u poluvremenu pokušao izmenama da promeni situaciju na terenu, a pre svega u veznom redu. Umesto Terzića i Pavlovića ušli su Jović i Lutovac, ali se činilo da se u igri gostiju ništa nije promenilo. Naprotiv, crno-beli u narednih skoro pola sata nisu organizovali ni jednu dobru akciju, a lopta se uglavnom nalazila na tridesetak metara od gola Spartaka. Tek u 72. minutu Rikardo je prvi put u nastavku imao polupriliku, ali je loše šutirao glavom sa 12 metara.

U poslednjih petnaestak minuta crno-beli su spustili gard i krenuli na sve ili ništa. Iz stihijskih napada koji su usledili prvo je Rikardo bio u dobroj situaciji u šesnaestercu, a zatim je najolji igrač meča, golman Subotičana Dubljanić zaustavio i dobar šut Holendera.

U trenucima kada se činilo da će Spartak uspeti da osvoji bod Partizan je u 85. minutu došao do gola pogotkom Natha iz jedanaesterca. Finiš meča i više od deset minuta nadoknade protekli su u znaku velike nervoze i svaka odluka sudije Lukića izazivala je burne reakcije, naročito igrača domaćeg tima, koji su, očigledno bili razočarani da im se nije isplatio ogroman trud, a u pojedinim trenucima i bolja partija od rivala.

Iako je u nadoknadi vremena Partizan imao šanse preko Jovića i Milovanovića, poslednju priliku imali su domaći, ali je golman gostiju Stevanović dobro procenio centaršut i sprečio opasniju situaciju pred svojim golom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari