Crno-beli ne daju bazen 1Foto: VK Partizan / Facebook (Arhiva)

Hronično očajan finansijski položaj vaterpolo kluba Partizan mogao bi da poprimi katastrofalne razmere, jer je perjanica jednog od najtrofejnijih sportova u Srbiji i jedan od najčešćih evropskih prvaka ostao bez glavnog izvora prihoda – bazena, čiji je novi upravljač i(li) vlasnik (svaka strana ima svoju verziju) od pre nekoliko dana beogradska opština Voždovac.

– Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja opštine Voždovac nad Sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje vaterpolo klubu Partizan. On nikada nije bio vlasnik bazena – obnarodovao je predsednik opštine Aleksandar Savić i najavio rekonstrukciju plivališta i rešenje problema grejanja u kompletnom SC, a crno-belima ponudio plaćanje termina treninga prvotimaca i škole vaterpola za decu, utakmica seniorske postave i mlađih kategorija.

Iz Partizana poručuju da za njih slučaj nije još završen, odnosno da će u najskorije vreme nastaviti bitku za zelenim stolom.

– Opština nije postupila napamet, već na osnovu papira koji su joj dali za pravo da najavi poteze o kojima je pričao njen predsednik, ali i Partizan ima svoje papire. Zato ja kao predsednik kluba nemam pravo da prihvatim da se odustane od svega. Pogotovo što naši ljudi koji se razumeju u ovu materiju smatraju da imamo osnova za dalju pravnu borbu. Prvo ćemo sazvati klupsku Skupštinu, pa preduzeti određene mere. Dok nas neki drugi Sud ne uveri da nismo u pravu. Ako nas uveri – objašnjava prvi čovek najtrofejnijeg srpskog vaterpolo kluba Aleksandar Šoštar, uz napomenu da će crno-beli prihvatiti svaku konačnu odluku nadležnih državnih organa.

U međuvremenu su dve strane sele za isti sto.

– Na inicijativu Ministarstva omladine i sporta, uz prisustvo predstavnika Vaterpolo saveza Srbije, jutros smo imali konstruktivan sastanak u opštini Voždovac, vezano za opstanak i egzistenciju VK Partizan. Niko ne smatra da klub treba da nestane… Videćemo šta dalje – rekao nam je juče nekada sjajni golman vaterpolo reprezentacije Jugoslavije, s dugim iskustvom u funkcionerskim vodama u Partizanu i sportskim forumima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari