Vaterpolisti Partizana savladali su tim Jadrana u gostima sa 13:8 (4:2, 3:3, 5:2, 1:1) u prvom kolu četvrtfinalne A grupe Evrolige. Iako je druga faza takmičenja tek počela, bodovi koje su crno-beli osvojili u Herceg Novom mogu biti od presudnog značaja u borbi za polufinale.


Srpski šampion je od početka meča bio bolji rival, a do ključne i nedostižne prednosti stigao je u trećoj deonici kada se „odlepio“ na pet golova razlike, koje je sačuvao do samog kraja. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina crno-beli su odigrali ceo tok susreta na visokom nivou, a najefikasniji su bili Vujasinović, Radović, Hadžiteodoru i Aleksić sa po dva gola. Naredni meč Partizan će igrati 9. marta u Beogradu protiv glavnog konkurenta u grupi, dubrovačkog Juga, koji je sinoć u svom bazenu bio bolji od Budve sa 10:6.

Milanović: Odbrana donela opuštenost u napadu

– Čestitam igračima na doslednom sprovođenju svega što smo se dogovorili, a zahvaljujem se i divnoj publici koja nam je omogućila da se osećamo ravnopravnim sa Jadranom. Odbrana je ta koja je donela opuštenost u napadu pa je i individualni kvalitet svakog pojedinca došao do izražaja. Novljani su već posle nekoliko uvodnih minuta utakmice ulazili u jednu bezidejnost i nisu imali rešenja za naše zamisli – istakao je trener Partizana Igor Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari