Crno-belima biti ili ne biti 1Foto: STARSPORT

Praznik rada superligaši će provesti radno, a jedini meč koji će biti odigran u utorak je susret Proleter – Radnički.

Partizan protiv Mladosti na svom stadionu nema pravo na kiks jer bi u tom slučaju Evropa mogla da (p)ostane naučna fantastika, dok se od Zvezde očekuje da lako na „Karađorđu“ izađe na kraj sa Vojvodinom koja je ponovo upala u seriju loših rezultata.

Crno-beli su istrošili sve kredite ove sezone, pa se lako može desiti da prvi put u dve i po decenije ne izbore takmičenje u evropskim kupovima ukoliko ne savladaju Mladost. Ostaje doduše Partizanu kao druga opcija preko osvajanja Kupa Srbije, ali je trofej u tom takmičenju još uvek na dugom „štapu“, a u slučaju da preskoče Radnički Niš u polufinalu, u finalu će ih čekati Crvena zvezda od koje su glatko izgubili u 160. večitom derbiju. Glavni zadatak trenera Save Miloševića uoči meča protiv Lučanaca upravo će biti da psihološki podigne tim posle poraza od crveno-belih.

Crvena zvezda uoči meča protiv Vojvodine kao da više brine o tome ko će na leto naslediti Vladana Milojevića na klupi nego o rezultatu. Na listi Milojevićevih naslednika u medijskim naslovima mesta su već zauzeli Ivan Jovanović (Al Nasr ga otpustio pre četiri meseca), Siniša Mihajlović (Bolonja) i Željko Buvač (bivši pomoćnik Jirgena Klopa u Liverpulu), mada je pitanje da li je iko od njih zaista realna opcija. Ono što sada jedino deluje izvesno jeste da će Milojević uprkos ugovoru koji važi do kraja sledeće sezone verovatno na leto napustiti „Marakanu“ i tako ostati upamćen kao trener koji je sa crveno-belima napravio najveći uspeh u ovom veku.

U suprotnom, mogao bi da ga već na leto dočeka „hladan tuš“ pošto Zvezda verovatno ni ove godine neće ni u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti nosilac na žrebu (jedino ukoliko Legija u Poljskoj ili Ludogorec u Bugarskoj ne budu šampioni). Što se Vojvodine tiče, Radovan Krivokapić je kao trener izgleda ove sezone dosegao svoj zenit time što je „lale“ uopšte uspeo da uvede u plej of i tako izbegne rizik od ispadanja iz lige. Sudeći prema poslednjim rezultatima, Novosađanima kao da više nije bitno na kom će mestu završiti.

Superliga 34. kolo

Plej-of

Proleter – Radnički utorak 18.00

Vojvodina – C. zvezda sreda 16.00

Čukarički – Napredak sreda 18.00

Partizan – Mladost sreda 18.00

1. C. zvezda 48

2. Radnički N. 42

3. Mladost 32

4. Čukarički 31

5. Partizan 30

6. Napredak 27

7. Proleter 22

8. Vojvodina 20

Plej-aut

Rad – Dinamo sreda 16.00

Radnik – Voždovac sreda 16.00

Zemun – Bačka sreda 16.00

Mačva – Spartak sreda 18.00

1. Spartak 23

2. Radnik 21

3. Voždovac 21

4. Mačva 20

5. Bačka 18

6. Rad 15

7. Dinamo P. 14

8. Zemun 14

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari