Crvena zvezda herojskom pobedom prošla u Ligu Evrope 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u revanš susretu plej ofa za Ligu Evrope Krasnodar sa 2:1 i tako po prvi put u poslednjih deset godina „izašli“ u Evropu, gde će po svemu sudeći imati šta i da pokažu.

Da stvar bude još značajnija za srpski fudbal i Partizan se plasirao u Ligu Evrope, pa će srpski klupski fudbal po prvi put imati dva učesnika u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.

„Crveno-beli“ su izuzetno motivisano krenuli u ovaj susret i već u sedmom poveli preko talentovanog Radonjića. Milić je šutirao, Sinjicin odbio loptu, a na nju naleteo Zvezdin tinejdžer i samo je „poklopio“, pa je Sinjicina „preskočila“ i završila u mreži ruskog tima.

Nastavila je Zvezda u istom maniru i pretila bogatom protivniku koji nije imao izglednu priliku u prvom poluvremenu, a sledeću erupciju oduševljenja navijači na „Rajku Mitiću“ doživeli su u 46. minitu kada je Gejlor Kanga sa oko 30 metara lansirao „bombu“ u gornji desni ugao gola tima iz Krasnodara, za velikih Crvena zvezda – Krasnodar 2:0.

I sve je na trenu išlo u korist „crveno-belih“ sve dok arbitar meča Tobijas Štile nije rešio da postane glavni akter meča, pa je u 79. minutu dosudio nepostojeći penal za Krasnodar koji je Grankvist lako realizovao, što je donelo veliku zebnju u taboru srpskog vicešampiona.

Posebno je bilo neprijatno kada je drugo poluvreme produžio za neverovatnih šest minuta, a u samoj nadoknadi i dosudio jedan sumnjivi prekršaj u korist gostiju, no iz slobodnog udarca nije bilo promene rezultata, a poslednju priliku i udarac glavom Grankvista maestarlno je odbranio Borjan, pa je veliko slavlje na „Rajko Mitiću“ moglo sa razlogom da počne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari