Crvena zvezda izgubila od Zenita u utakmici za treće mesto na VTB Superkupu u Moskvi 1Foto: Jana Stanković

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Zenita rezultatom 83:70 (20:16, 13:23, 23:11, 27:20) u utakmici za treće mesto na turniru “VTB Superkup” u Moskvi.

U meču u kojem su Beograđani nastupili bez Bolomboja, Teodosića, Gedraitisa i Nedovića crveno-beli su imali prednost na poluvremenu, ali je u trećoj četvrtini ruska ekipa uspela da preokrene (56:50) posle serije promašaja igrača Zvezde u šutu za tri poena.

Takođe, Plavšić je u tom periodu morao u svlačionicu posle nesportske lične greške i to se odrazilo i na igru u poslednjem periodu, na čijem su početku igrači Zenita stigli i do dvocifrene prednosti (65:52), najviše zahvaljujući Dvejnu Bejkonu.

U ekipi Crvene zvezde Miler-Mekintajer je imao 20 poena, osam skokova i šest asistencija, a jedini dvocifren još je bio Ajzea Kenan sa deset poena, Majk Daum i Luka Mitrović su postigli po osam, Uroš Plavšić sedam, Nikola Kalinić pet, Ognjen Dobrić četiri, a Dejan Davidovac je ubacio tri poena.

Dvejn Bejkon je meč završio sa 19 poena, pratio ga je Aleksandr Ščerbenev sa 16, dok je Aleks Pojtres ubacio 14 pooena.

Na turniru u Moskvi ekipa Janisa Sferopulosa je u prvom meču izgubila od CSKA Moskve (94:92), da bi potom pobedila Lokomotivu (83:75).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari