Crvena zvezda naciljala veliko pojačanje: Luka Vildoza između Tel Aviva i Malog Kalemegdana 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Sezona jeste počela; Crvena zvezda odigrala je tri utakmice, ali je još daleko od konačnih rešenja na svim pozicijama, pre svega na plejmejkeru. Mogućnost da angažuje Luku Vildozu želi da iskoristi ali će do potpisa ugovora argentinskog organizatora igre morati da bude brža od Makabija.

Prema izvorima iz Španije, verovatno Baskonije, crveno-beli i velikan iz Tel Aviva pokušavaju da ubede Vildozu da se vrati na Stari kontinent, odnosno Evroligu.

Dvadeset sedmogodišnji Argentinac od maja prošle godine pokušavao je da dođe do ugovora u NBA, tačnije višegodišnje saradnje.

Prvo je nastupao za Njujork Nikse, ali je već u oktobru otpušten nakon samo dve odigrane utakmice u Letnjoj ligi.

Ipak, reprezentativac Argentine nije odustao od ideje da se ustali u NBA. Posle operacije desnog stopala i adekvatnog oporavka, u aprilu tekuće godine potpisao je dvogodišnju saradnju sa Milvoki Baksima.

Ipak, već početkom jula biva otpušten, da bi nešto kasnije saradnja privremeno bila obnovljena formom desetodnevnih ugovora.

Imao je Vildota šansu i da se po otvaranju trening kampa dokazuje, međutim, već krajem septembra bilo mu je jasno da bi za nastavak karijere najbolje bilo da se vrati u Evropu.

Istovremeno, u Zvezdi su odlučni u nameri da dovedu startnog plejmejkera. Džejlen Adams nikoga nije oduševio u sturčnom štabu. Tokom priprema, usled njegovih preskormnih izdanja, Vlada Jovanović odlučio je da ga na početku seozne premesti na mesto beka, a sve u okolnostima kada zbog povreda u sastavu nisu Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović.

Za Zvezdu ugovor sa Vildozom ne bi bio ni preskup, s obzirom na to da je Argentinac dobio novac od Baksa i verovatno bi mu prioritet bio da u Evroligi ima mogućnost da se nametne kao lider u ekipi.

U odnosu na crveno-bele, u Makabiju bi imao daleko veću konkurenciju na jedinici u vidu Lorenca Brauna i Vejda Baldvina.

Nesumnjivo, velikan iz Tel Aviva je platežno moćniji, ali iz igračke perspektive, u Zvezdi bi imao mnogo veći prostor za dokazivanje.

Argentinac je u kontaktu sa obema stranama, predočeno mu je šta se od njega očekuje i ukoliko već do kraja dana situacija bi trebalo da bude jasna.

Vildoza je karijeru počeo u Kilmesu, od 2016. do 2021. je branio boje Baskonije sa kojom je pre dve godine bio i prvak Španije, kao i MVP finala ACB lige. Taman što je stekao ozbiljnu reputaciju u evroligaškim okvirima odlučio je da se okuša u NBA, ali je dosad upisao samo sedam nastupa u najjačoj ligi sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari