Crvena zvezda neće sa Barselonom i Realom: Svoju budućnost vidimo pod okriljem UEFA 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasila se saopštenjem u kojem odbija svaku mogućnost da prihvati učešće u Superligi Evrope, takmičenju koje bi organizovali najbogatiji klubovi Starog kontinenta.

Španski dnevnik „El Mundo Deportivo“ objavio je da bi crveno-beli dobili poziv da učestvuju u takmičenju 60 najboljih klubova Evrope, koje će biti organizovano ukoliko zahtev Barselone i Reala dobije potvrdu na Evropskom sudu.

„Smatramo da fudbal ne može biti u okviru zatvorene lige i po tom pitanju u potpunosti delimo vrednosti koje zastupa UEFA. Crvena zvezda ima odličan odnos i sa UEFA i sa ECA. U okviru najviših organa ECA, Zvezda ima i svoje predstavnike.

Kao bivši šampion Evrope, klub svoju dalju budućnost po pitanju takmičenja na Starom kontinentu, vidi jedino i isključivo u okviru takmičenjima pod okriljem UEFA“, piše u saopštenju Crvene zvezde.

Presuda Evropskog suda biće doneta u četvrtak, nakon čega će biti poznato da li će najveći klubovi Starog kontinenta, kao što su to učinili 2021. godine, ponovo pokrenu projekat osnivanja Superlige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari