Crvena zvezda odbila četiri miliona evra za Strahinju Erakovića 1 photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Jasno je svima u Crvenoj zvezdi da u Strahinji Erakoviću imaju kapitalca za anredni prelazni rok. Logično, s obzirom na to da mladi štoper ima svega 21 godinu, u Ljutice Bogdana su lako odbili ponudu koja je otkrivena a iznosila je četiri miliona evra. U Zvezdi se nadaju da će moći da pronađu zainteresovanu stranu koja će za dolazak Erakovića platiti oko osam miliona evropskih novčanica.

Kako saznaje Mozzartsport, u Zvezdu je stigla ponuda od Hal Sitija težine četiri miliona evra, međutim crveno-beli nisu prihvatili opciju prema kojoj bi znatno manje zaradili od projektovanog transfera.

Istovremeno, Hal je član Čempionšipa, trenutno je u donjem delu tabele i igra fudbal koji je vrlo naporan za mlade, fizički još uvek nedovoljno stasale štopere, nalik Erakoviću.

Standardni prvotimac Crvene zvezde pokazao je ove sezone da je na putu da postane odličan defanzivac: postavljanje, igra jedna na jedan na otvorenom prostoru, skok, igra glavom, zonski način odbrane u svim tim aspektima Eraković je pokazao veliki napredak.

Rad na tehnici je nešto što ga očekuje u budučnosti i ukoliko i u tom aspektu napreduje mogao bi vrlo lako da karijeru nastavi u Španiji, Holandiji, Belgiji…

Inače, na klupi Hala sedi Šota Arveladze, koji je nedavno hteo da za obeštećenje od 3.000.000 do 4.000.000 evra dovede i bivšeg Zvezdinog špica Aleksandra Pešića, sada člana Karagumruka. Potpredsednik tog turskog kluba je Arčil Arvelazde – brat Šote Arveladzea. Međutim, ni plata od 2.000.000 evra nije namamila Pešića u Čempionšip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari