Crvena zvezda odmah našla zamenu za Strahinju Erakovića, Barak Bahar dobija željenog "povratnika" 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Crvena zvezda je prihvatila ponudu Zenita za Strahinju Erakovića, a njegova zamena biće dobro poznato lice u Ljutice Bogdana.

Ako se ne desi neki veleobrt, Miloš Degenek mogao bi po drugi put da se vrati u Crvenu zvezdu. Crveno-beli su planski prodali Strahinju Erakovića ruskom Zenitu, svesni da u iskusnom fudbaleru mogu pronaći zamenu. Eraković je otišao u redove ruskog velikana za sedam miliona evra a Degenek će se vratiti za neupordeivo manje novca.

Australijski reprezentativac po ukusu je Baraka Bahara koji je, i pre nego što će Eraković otići, poručio upravi kluba da bi trebalo da uloži maksimalne napore kako bi se dogovorila sa američkim Kolumbusom u vezi sa visinom obeštećenja. Američki klub je u jednom trenutku tražio milion evra, što je za Zvezdu bilo preskupo, međutim, sa prodajom Erakovića otvorili su se „novi horizonti“.

Zvezda ne bi trebalo ni da plati svih milion evra, već nekih 600.000 evropskih novčanica, što sada ne bi trebalo da bude problem. Degenek je oduševljen mogućnošću da se vrati u Ljutice Bogdana i po treći put zaigra za voljeni klub.

Barak Bahar je svojevremeno hteo da ga dovede i u Makabi iz Haife ali Zvezda u tom trenutku nije želela da ga pusti.

Dvadeset devetogodišnji fudbaler rodom iz Knina u projekciji izraelskog stručnjaka verovanto će primarno pokrivati poziciju desnog štopera, ukoliko ostane pri razmišljanju da formacijski izvodi sastav sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji. Degenek bi u tom slučaju bukvalno zamenio Erakovića koji je na pripremama upravo igrao desnog štopera sa trojicom defanzivaca pozadi.

U nekim varijantama, reprezentativac Australije mogao bi da pokriva i mesto desnog beka, ali izvesno samo u defanzivnijoj postavci.

Degenek je u Crvenoj zvezdi bio prvo šest meseci, od juna do decembra 2018. godine. Potom se iz Al Hilala vratio leta 2019. godine uoči drugog plasmana u Ligu šampiona.

Najbolje partije pružao je kod Vladana Milojevića, kod Dejana Stankovića nije bio na tom nivou. Ugovor sa Kolumbosom mu ističe u decembru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari