Crvena Zvezda v AC Monacofoto STARSPORT

Crvena zvezda je nastavila sa proređivanjem redova pred dolazak Baraka Bahara, najkasnije 19. juna.

U jeku pregovora sa dvojicom internacionalnih napadača, Crvena zvezda se pozdravila sa prošlosezonskim startnim centarforom.

Aleksandar Pešić odlučio je da napusti Ljutice Bogdana i karijeru nastavi u Mađarskoj.

– Crvena zvezda i Aleksandar Pešić se posle vrlo uspešne godine rastaju. Pešić se vratio u Crvenu zvezdu u letnjem prelaznom roku 2022. godine. U dva mandata je upisao 101 nastup za naš klub i 50 puta se našao na listi strelaca. Šiljo, srećno u nastavku karijere – saopštili su iz Crvene zvezde.

Iskusni napadač karijeru če nastaviti u Ferencvarošu, a crveno-beli bi za njegov transfer trebalo da dobiju oko 1.500.000 evra.

Pešić je ponudu najboljeg mađarskog kluba, koji je sa Zvezdom prošle sezone bio u grupi Lige Evrope, imao još pre dva meseca, međutim očekivalo se da bi mogao da s ezahvali na pozivu s obzirom na to da je Barak Bahar upoznat sa njegovim igračkim kvalitetima.

Pešić je u sezoni 2020/21 nastupao za Makabi iz Tel Aviva, dok je Barak Bahar vodio Makabi Haifu. Izraelski stručnjak je tada mogao da se uveri u igračke kvalitete srpskog centarfora, međutim, mogućnost potpisa Žan-Filipa Krasoa i Emanuelea Latea Lata jednostavno je dovela do toga da se Zvezda i Pešić rastanu ovoga leta.

Rođeni Nišlija je u povratničkoj sezoni u dresu Crvene zvezde postigao 16 golova. Zbirno, u dva mandata, na 91 utakmici dao je 45 golova, uz 31 asistenciju. Osvojio je dve titule i jedan državni kup.

Pre njega, klub su napustili Milan Borjan (Slovan Bratislava) i Veljko Nikolić (Aris Limasol).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari