Crvena zvezda pobedila Žalgiris, deseti uzastopni trijumf Duška Ivanovića na klupi crveno-belih 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Žalgiris rezultatom 77:73 u 13. kolu Evrolige i tako zabeležili deseti uzastopni trijumf, a šesti u ovom takmičenju od kad je ekipu preuzeo trener Duško Ivanović.

U tvrdoj i izjednačenoj utakmici, crveno-beli su do trijumfa stigli u poslednjem minutu, kada su pri rezultatu 75:73 uspeli da odbrane poslednji napad gostiju.

Crveno-beli sada imaju skor od sedam pobeda i šest poraza u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Uprkos tome što su u Beograd stigli oslabljeni zbog povreda nekoliko važnih igrača, gosti su posle šest minuta igre stigli do deset poena viška (15:5).

Igrači crveno-belih postepeno u smanjivali minus, ali kad god se činilo da će i preokrenuti rezultat gosti su odgovarali svojom serijom.

U finišu druge četvrtine, posle serije od 9-0 u kojoj je Vildoza vezao pet, a Lazarević četiri poena, domaći su prvi put došči u vođstvo (34:33, 17. minut), međutim, na poluvreme je tim iz Litvanije ipak otišao sa minimalnom prednošću (37:36).

I na startu trećeg perioda Žalgiris je ponovo nametnuo svoj ritam igre i poveo sa 54:45, ali je ekipa Duška Ivanovića agresivnom odbranom do ulaska u poslednju četvrtinu uhvatila rezultatski priključak (58:56).

U poslednjih deset minuta sjajnu partiju prikazao je Luka Vildoza, koji je sa nekoliko važnih trojki sprečio Žalgiris da se rezultatski odlepi.

Najviše zahvaljujući Argentincu crveno-beli su dva minuta pre kraja došli do 75:71, Hejs je smanjio na 75:73, da bi u poslednjem napadu gostiju Evans 6,5 sekundi pre kraja izbacio loptu u aut.

Posle tajm-auta igrači Žalgirisa faulirali su Vildozu, a on je potom ubacio oba slobodna bacanja i obezbedio pobedu svom timu.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Luka Vildoza sa 27 poena, dok je Nemanja Nedović ubacio 21.

U ekipi iz Kaunasa najefikasniji su bili Evans sa 18 i Hajes i Uljanovas sa 14 poena.

Naredni meč u Evroligi Crvena zvezda igra u četvrtak 15. decembra, kada u dvorani „Aleksandar Nikolić“ gostuje Milano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari