Crvena zvezda poražena od Andore (80:91) u osmom kolu Evrokupa 1Foto: Sajt KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde ušli su u opasan gubitnički niz u Evrokupu, gde su večeras na gostovanju protiv Andore doživeli treći uzastopni poraz (80:91).

Crveno-beli sada u pretposlednjem kolu moraju da pobede Brešu, kako u poslednjem ne bi za prolaz dalje strepeli protiv Galatasaraja.

Ključni momenat utakmice odigrao se u 27. minutu, kada je trener Zvezde Milan Tomić morao da povuče na klupu Džoa Reglanda zbog četvrte lične greške. Na kraju se još jednom ispostavilo ono što je već viđeno više puta od početka sezona, a to je da kada Reglandu ne ide ili ga nema u igri – Zvezda ne može da pobedi. Američkom košarkašu sinoć je sa 20 poena išlo sasvim solidno, ali ostatak ekipe posle njegovog izlaska nije više mogao da odoli Andori.

Crveno-beli su slabo startovali u prvoj četvrtini, ali su u drugoj deonici pronašli odgovor na agresivnu igru domaćina. Zvezda je na kraju prvog poluvremena uspela da čak napravi i preokret, iako je do tada konstantno jurila prednost, pa je na pauzu otišla sa plusom od jednog poena (47:46). U trećoj četvrtini usledio je pad i lako je protivniku dozvoljeno da dođe do razlike od devet poena (62:71). Nervoza je uzela danak, pa je Tomić morao da povuče Reglanda sa terena ne bi li ga sačuvao za ključne momente poslednje četvrtine. Međutim, u poslednjih deset minuta Zvezda jednostavno nije imala igrača na terenu koji bi mogao da je trgne iz apatije. Perperoglu je još jednom delovao potpuno dekoncentrisano, a Beron je na silu pokušavao da iz daljine iznenadi protivnika.

Imaće Milan Tomić do vikenda ozbiljnu “glavobolju” kako da reši problem u odbrani svoje ekipe, koja je olako primila 90 poena. Već u subotu Zvezda u ABA ligi igra večiti derbi protiv Partizana koji je sa novim trenerom Andreom Trinkijerijem ušao u niz solidnih rezultata. Ukoliko se i na toj utakmici nastavi gubitnički niz, moraće Tomić i igrači ozbiljno da stave prst na čelo kako bi reprezentativnu pauzu iskoristili za korenite promene u igri.

Grupa A

Monako – Ulm 84:81

Andora – C. zvezda 91:80

Breša – Galatasaraj 20.30

Tabela

1. Monako 6-2

2. Andora 5-3

3. C. zvezda 4-4

4. Galatasaraj 3-4

5. Ulm 3-5

6. Breša 2-5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari