Crvena zvezda posle Dzjube naciljala i brazilskog štopera 1foto: Srđan Stevanović Starsport

U Crvenoj zvezdi su uvereni da će osvojiti petu titulu zaredom u Superligi. Na tri kola pre kraja, crveno-beli imaju dva boda prednosti i bolji međusobni skor sa Partizanom. Kako bi spremno dočekali letnji prelazni rok, Zvezdan Terzić i njegovi saradnici započeli su sa aktivnostima na tržištu, prevashodno ispistujući mogućnosti angažovanja igrača sa prostora Rusije. Još se sinoć pojavila informacija da je kontaktiran Artjom Dzjuba, a Mozzartsport je danas došao do saznanja da crveno-beli žele brazilskog štopera iz Sočija.

Zvezda je nedavno pokušala da dovede štopera moskovskog Dinama – Ivana Ordetsa, čak je i sam fudbaler bio zainteresovan, međutim, nekadašnji igrač ukrajinskog Šahtjora uplašio se trenutne geo-političke situacije. Naime, Ordetsa je proruske orijentacije, rođen i odrastao u Donjecku, zbog čega je imao i problema u svojoj otadžbini, bez obzira na to što je donedavno bio reprezentativac Ukrajine.

Svesni situacije, u Zvezdi su se okrenuli drugim rešenjima. Na vrhu liste želja sportskog sektora srpskog šampiona je brazilski štoper iz Sočija Rodrigo Prado, poznatiji kao Rodrigao, što je prvobitno saznanje Telegrafa.

Brazilski štoper, posle dolaska iz Žil Visentea, ima odličnu sezonu. Odigrao je 28 mečeva u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Štoperu rođenom 1995. godine ugovor ističe za godinu dana, pa klubu sa juga Rusije ovo je poslednja šansa da proda Brazilca.

Pitanje je i da li se Brazilcu ostaje u Rusiji kada, zbog sportskih sankcija UEFA, ne može da nastupa na međunarodnoj sceni u dresu Sočija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari