Ibrahim Mustafa napustio je Ljutice Bogdana i karijeru će graditi u Austriji.

Forsirali su crveno-beli na zimskim pripremama Ibrahima Mustafu. Neretko je igrao u samom špicu napada, pogotovo dok je Aleksandar Pešić u Turskoj bio odsutan zbog povrede.

Iako je bilo jasno da ne poseduje kvalitet za Zvezdu, bez obzira na to da li igrao po desnom ili levom napadačkom krilu ili kao lažna devetka, iz „neobjašnjivih“ razloga, ofanzivac iz Gane najčešće je bivao u sastavu, uglavnom ulazio kao rezerva, ali je bilo momenata kada su treneri sa njim pokušavali da naprave prevagu u napadu.

Reklo bi se napokon, Ibrahim Mustafa je posle 433 minuta u dresu Zvezde, napustio crveno-bele i za obeštećenje od 500.000 evra preselio se u Austriju.

Prema informacijama Informera, Zvezda će od LASK-a iz Linca dobiti još 100.000 evra kroz lako ostvarive bonuse, a pripašće joj i 15 odsto od naredne prodaje 22-godišnjeg fudbalera.

Mustafa je u Zvezdu sitgao januara 2020. kao slobodan igrač. U tri navrata je išao na pozajmice; prvo u Zlatibor, potom Radnički iz Sremske Mitrovice i na kraju u Novi Pazar.

LASK je trenutno trećeplasirani tim na tabeli Bundeslige Austrije, 12 bodova iza lidera Salcburga i šest manje od drugoplasiranog Šturma.

Klub iz Linca se sve češće, u poslednje vreme, okreće ka srpskom fudbalskom tržištu. Navodno je blizu i da sa Čukaričkim ostvari sportsko-poslovnu saradnju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari