Crvena zvezda prodala reprezentativca od kojeg je više očekivala, Stamenić karijeru nastavlja u Engleskoj 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Koventri crveno-belima plaća 5.000.000 evra za transfer darovitog veznog fudbalera.

Moraće u Crvenoj zvezdi dobrano da se potrude kako bi nadoknadili odlaske nekih od vodećih fudbalera u sezoni 2023/24.

Nakon najavljenih i ostvarenih odlazaka kapitena Aleksandra Dragovića, kao i Osmana Bukarija, prema saznanjima Sportala, i Marko Stamenić napustio je Ljutice Bogdana.

Naime, Crvena zvezda prihvatila je ponudu engleskog Koventrija i za 5.000.000 evra transferisala odlazak reprezentativca Novog Zelanda.

Crveno-belima će pripasti i 10% od narednog transfera 22-godišnjeg fudbalera od kojeg se na nekadašnjoj Marakani više očekivalo.

Stamenić je prošlog leta stigao u Ljutice Bogdana iz Kopenhagena i to kao slobodan igrač, zbog čega je prelazak u Zvezdu bio ugovoren još šest meseci ranije.

U početku je delovalo da su crveno-beli dobili bingo, međutim kako je sezona odmicala, Stamenić je bivao sve slabiji, čak je u jednom trenutku ispao iz startne postave.

Povratkom Vladana Milojevića na klupu Zvezde, na početku nije bio među prvih jedanaest, međutim, kako je vreme prolazilo sve češće je dobijao šansu na važnim utakmicama, na kojima je ostavljao solidan utisak.

Imao je ugovor sa klubom do 2027. međutim kada je na adresu sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije stigla ponuda engleskog drugoligaša dileme nije bilo da bi trebalo da se obavi transfer.

Stamenić nije bio oduševljen idejom da pređe u Koventri, međutim kada su se u čitavu priču uključili i njegovi menadžeri, porodica… odlučio je da prihvati opciju preseljenja na Ostrvo.

Koventri je prethodnu sezonu u engleksom Čempionšipu završio na devetom mestu, a Stamenić će biti prvo letnje pojačanje. Novozelanđanin srpskog porekla ima 22 godine, u Evropu je stigao pre četiri godine kada je potpisao za Kopenhagen. Jednu sezonu je proveo na pozajmicu u Kogeu, a pre godinu i po dana je dogovorio dolazak u Crvenu zvezdu. Za crveno-bele je odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari