Crvena zvezda se napokon rešila Kulibalija: Rastanak bez poljubaca 1

Pokušavali su u Crvenoj zvezdi, u poslednjih šest meseci, da nekoga „prevare“, kao što su bili „prevareni“ i „utrape“ Kalifu Kulibalija, ali bezuspešno. Kada se činilo da od rastanka neće biti ništa i ove zime, dve strane su, ipak, došle do rešenja.

Sportski sektor u Zvezdi ima bogat portfolio promašaja, potpunih razočaranja u formi „velikih“ pojačanja, ali se čini da je retko ko bio toliko loš i neupotrebljiv poput Kalife Kulibalija.

Zaista bi svašta moglo da se napiše o fudbalerima koji su poslednjih godina dolazili u Ljutice Bogdana podvedeni kao pojačanja koja su neophodna i osobito važna.

Dovoljno je samo podsetiti na Filipa Falka, Radživa van La Paru, Ibrahima Mustafu, Loija Dionija, Matea Garsiju…

Toliko ih je, da bi sumiranjem i nabrajanjem samo u poslednjih pet godina, od promašaja mogao da se napravi jedan tim i to ne od 11, već 22 igrača.

Kalifa Kulibali je u samom vrhu TOP 5 očajno procenjenih fudbalera od strane Mitra Mrkele, kao sportskog direktora, i njegovih saradnika.

Korpulentni centarfor je stigao na nekadašnju Marakanu u smiraj poslednjeg letnjeg prelaznog roka. Od dolaska je kuburio sa formom, fizičkom spremom, kilažom…

Izgledao je toliko loše da se postavlja pitanje kako je uopšte prošao lekarske preglede pre nego što je potvrđena pozajmica iz Nanta sa pravom otkupa.

Upravi nije mnogo trebalo da uvidi razmere svoje pogrešne odluke; kada je Miloš Milojević tokom poslednjih priprema samo potvrdio da na njega ne računa, pokušali su da mu pronađu novi klub, ali to nije bilo nimalo jednostavno.

Činilo se da će reprezentativac Malija, na kraju, završiti u Emijenu. Čak je i sam fudbaler bio za to da se vrati u Francusku i zaigra u Ligi 2, ali do dogovora dve strane na kraju nije došlo.

Nisu u Zvezdi želeli da čekaju leto i kraj pozajmice, već su nastavili pregovore sa zastupnicima visokog centarfora.

Posle napornih razgovora, čini se da je postignut dogovor u vezi sa prekidom pozajmice i raskidom saradnje.

Kulibali više neće biti stanovnik srpske prestonice, a Zvezda je uspeča i da uštedi, s obzirom na to da je Kalifu mesečno „čašćavala“ sa 35.000 evra za neigranje i nemanje mesta u širem rosteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari