Crvena zvezda sledi Partizan, Pešić može da računa i na "njene" reprezentativce 1photo: STARSPORT

Klub sa Malog Kalemegdana, poput večitog rivala, neće čuvati kandidate za nacionalni tim, iz svojih redova, zbog obaveza u Evroligi.

Ovu dobru vest za selektora Svetislava Pešića, pred biti ili ne biti mečeve košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, sa Velikom Britanijom (11. novembar) i Turskom (14.11), objavio je predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

„Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača rekli „izaberi odavde“. Rekli smo mu „ako ti treba vodi ih sve u reprezentaciju“ protiv Velike Britanije ili Turske. Od tih 11 igrača – odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je i svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahčeom u Istanbulu“, rekao je prvi čovek kluba koji će u to vreme imati obaveze u Evroligi.

Prema njegovim rečima, ovaj potez nije povučen zbog Saveza, niti samog Pešića, već zbog nacionalnog interesa.

„To nije dobio KSS, nije Pešić, nego je to nacionalni interes – ne pravimo spinove od toga. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva-tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi večeras da se skine za Bajern, pa ćemo videti“, naveo je Čović.

Inače, predsednik Crvene zvezde razočaran je kritikama dobijenim zbog toga što tim crveno-belih ove sezone vodi mlad stručnjak poput Vlade Jovanovića.

„KSS je doveo reprezentaciju do toga da Pešić ne može da napravi reprezentaciju jer ne može da nađe 24 igrača. Ne znam da li će dobiti Micića iz Efesa, Milutinova i Davidovca iz CSKA, Lučića i Jaramaza iz Bajerna, da li želi da dobije Tea iz Virtusa, i to je sve Evroliga, ali došli smo do toga da Srbija, koja je jelte zemlja košarke, bude u takvoj situaciji. Skočimo kad postavimo mladog trenera, a mi treba da mislimo gde smo za pet godina“, brani svoj izbor Čović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari