Crvena zvezda sprema revanš Baskoniji 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

U Crvenoj zvezdi su željni revanša; sutra im u goste dolazi Baskonija (19.00), u 28. kolu Evrolige, možda i ekipa koja je najubedljivije nadigrala crveno-bele u prvom delu sezone u najelitnijem takmičenju (93:74). Baskonija je rezultatski u lošj formi; u seriji od čak sedam izgubljenih evroligaških mečeva. Ostvarila je svega sedam tirjumfa od kojih tek […]

U Crvenoj zvezdi su željni revanša; sutra im u goste dolazi Baskonija (19.00), u 28. kolu Evrolige, možda i ekipa koja je najubedljivije nadigrala crveno-bele u prvom delu sezone u najelitnijem takmičenju (93:74).

Baskonija je rezultatski u lošj formi; u seriji od čak sedam izgubljenih evroligaških mečeva. Ostvarila je svega sedam tirjumfa od kojih tek dva u gostima.

„Čeka nas opet veliko iskušenje, iza nas je veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu. Sada nas čeka Baskonija, ekipa koja nas je nadigrala u prvom meču i to je jedna od retkih utakmica gde realno nismo imali šansu. Odigrali su jako dobar meč, pa i sinoć su pokazali da igraju dobro i da su dobili Makabi u Tel Avivu ne bi bilo nezasluženo. Moramo biti spremni da odigramo meč na visokom energetskom nivou kako bi se nadali nečemu, a u odbrani da pokažemo dosta toga. Baskonija je ekipa koja ima individualni kvalitet, imaju veliki broj poena u rukama, zato timska odbrana mora da bude dobra, ali moramo i na drugoj strani da budemo dobri kako bi došli do rezultata i to uz veliku podršku naših navijača koji nam mnogo znače“, poručio je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

Važnu ulogu sigurno će imati Ognjen Kuzmić, centar crveno-belih.

„U prvoj utakmici protiv ekipe Baskonije nismo se baš proslavili. Ovoga puta igramo pred našom publikom, pred našim navijačima. Imali smo par dana da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu. Izuzetno je važna podrška navijača, mnogo nam znači to u svakoj utakmici. Idemo da odigramo najbolje što možemo i nadamo se najboljem“, naveo je Kuzmić.

Umor i povrde, naglasio je Stefan Lazarević, ne bi trebalo, ovoga puta da budu opterećujući faktor za Zvezdu.

„Dolazi nam ekipa koja nas je u prvom delu ubedljivo porazila, mi smo imali svojih problema, oni su u tom trenutku doživeli promenu trenera i ta odlična utakmica sa njihove strane očigledno je bila pozitivna reakcija. Što se tiče povreda mi se danas nalazimo u mnogo stabilnijoj situaciji, a prvu utakmicu i taj poraz svakako ćemo iskoristiti kao motiv kako bismo odigrali dobro i došli do rezultata. Očekuje nas serija evroligaških utakmica kod kuće, nama je bitno da održimo stabilnost rostera, idemo od utakmice do utakmice, počeli smo od Fenera, prelomilili smo tu utakmicu u teškoj završnici i taj meč i način kako smo pobedili je i svojevrsni podstrek i motivacija za dalje utakmice“, istakao je Lazarević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari