Crvena zvezda stvara tim za Ligu šampiona: Reprezentativac Novog Zelanda novo pojačanje crveno-belih 1Foto: FK Crvena zvezda

Marko Stamenić, vezni fudbaler koji je prošle sezone nastupao za Kopenhagen, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Stamenić je reprezentativac Novog Zelanda, a poseduje i srpski pasoš, pa neće zauzimati mesto stranca u ekipi.

– Ponosan sam što sam ovde, veliki je ovo dan za mene i moju porodicu, jer imam srpske korene sa tatine strane i ponosan sam što sam u klubu kao što je Zvezda. Boriću se za crveno-bele boje i nadam se da ću u naredne četiri godine uspeti sve da ostvarim sa klubom. Igrači su me lepo prihvatili, srdačni su, kao i svi u klubu i jedva čekam da zaigram – izjavio je Stamenić na zvaničnom predstavljanju.

On je otkrio da je njegov otac rodom iz Novog Sada, odakle se krajem prošlog veka preselio na Novi Zeland.

– Otac mi je došao iz Novog Sada na Novi Zeland, upoznao je moju mamu, a onda sam se rodio i ja. Lepo sam živeo tamo, punih 18 godina, a onda sam došao u Evropu. Sad sam ovde, gde su moji koreni i radujem se što sam u Srbiji. Imaću priliku da se upoznam sa državom gde je rođen moj otac, odakle imam korene. Radujem se upoznavanju srpske kulture – izjavio je novi fudbaler crveno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari